Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Fundació Promediterrània - Museu de la Pesca

Moll Pesquer, s/n (Museu de la Pesca) Carrer Major, 56(Fundació Promediterrània)
Palamós - Baix Empordà
Telèfon: 972600424
Fax: 972600424
museudelapesca@palamos.cat
www.museudelapesca.org
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Cuiners i cuineres de bord


Descripció breu:

En aquest taller de cuina a l'Espai del Peix, l'aula gastronòmica del Museu de la Pesca, seguint les indicacions i les explicacions de l'educador, els alumnes fan de cuiners i elaboren un plat de la cuina marinera tradicional que al final poden degustar.


Lloc o equipament:

Aula gastronòmica del Museu de la Pesca: l'Espai del Peix.


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: Si

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

1 h 45 min


Preu/alumne original:

8 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

5.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Elaborar un plat de cuina de manera tradicional. 2. Fomentar els hàbits alimentaris saludables. 3. Valorar la pesca per a l'obtenció i la producció d'aliments relacionats amb la mar. 3. Entendre l'alimentació com a fet fonamental per al funcionament del nostre cos. 4. Entendre la relació que s'estableix entre les persones humanes i la natura quant a l'explotació de recursos naturals. 5. Conèixer alguns trets bàsics de la cuina catalana del peix. 6. Contribuir a la sostenibilitat del fet pesquer.


Descripció de l'activitat:

Netejar el peix, fer una picada, elaborar un fumet, rossejar la pasta, posar-hi el caldo, cuinar i esperar per al final menjar-se'l. Treballant en equip, el grup elaborarà un plat de peix de la cultura marinera: un rossejat de fideus, un plat a base de peix fresc, que moltes barques de pesca dels nostres ports mengen molts dies a bord. Aquesta activitat es desenvolupa a l'aula gastronòmica del Museu de la Pesca: l'Espai del Peix.


Materials utilitzats:

- Atuells de cuina i ingredients frescos per elaborar la recepta i per menjar-se-la. - Audiovisual de 8 minuts sobre l'Espai del Peix.


Mecanismes d'avaluació:

Enquesta per als docents i educadors.


Observacions:

Cal que els participants portin davantal de casa, en el cas que es cregui oportú. Cal notificar si hi ha algun participant amb al·lèrgies o intoleràncies alimentàries durant la reserva. Podeu consultar el material previ i el posterior a la visita al web del Museu de la Pesca, i també a l'espai educatiu en línia Viu la mar (https://sites.google.com/view/viu-la-mar-recursos-educatius-/recursos-educatius).