Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu d'Arqueologia de Catalunya - Girona

C/ Santa Llúcia, 8
Girona - Gironès
Telèfon: 972204637
Fax: 972216487
macgirona.cultura@gencat.cat
www.macgirona.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

El laboratori d'arqueologia


Descripció breu:

Aquesta activitat de caire experimental i d'indagació té per objectiu acostar-nos al mètode d'estudi de les restes arqueològiques que hi ha als jaciments. L'alumnat posarà en pràctica les tècniques i les eines emprades en el camp de recerca de l'arqueologia


Lloc o equipament:

Museu d'Arqueologia de Catalunya, Girona.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

2 h


Preu/alumne original:

4 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Conscienciar del valor del patrimoni arqueològic com a coneixement del passat per al seu respecte. 2. Identificar les societats del passat i dels diferents modes de vida. 3. Contribuir a l'acció socioeducativa del territori difonent la tasca arqueològica, tècnica i científica de l'equipament. 4. Identificar una estratigrafia. 5. Assimilar eines i procediments d'estudi. 6. Reconèixer recursos naturals i materials del passat.


Descripció de l'activitat:

El centre docent rebrà un vídeo animat en què es dona informació de l'excavació d'un jaciment, amb presència humana de diferents èpoques. Un cop arribats al Museu, es trobaran amb les restes materials d'aquest jaciment. Es dividiran en grups i treballaran en diferents punts de treball per analitzar, classificar i treure informació dels materials: ceràmica, fauna, ornamentació, eines, restes vegetals i altres.


Materials utilitzats:

- Vídeo animat. - Estratigrafia simulada. - Lupes d'augment, punxons, material gràfic. - Restes arqueològiques originals. - Ploms, entre d'altres.


Mecanismes d'avaluació:

Es plantejaran preguntes i reflexions com a treball posterior a l'aula.


Observacions: