Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Fundació Gala - Salvador Dalí

Pujada del Castell, 28
Figueres - Alt Empordà
Telèfon: 972677512
Fax: -
cinzia.azzini@fundaciodali.org
www.salvador-dali.org
fitxa de l'entitat organitzadora
Sol·licitud de l'activitat

Títol:

Un castell per a Gala


Descripció breu:

Visita al castell de Púbol basada en la descoberta dels diferents animals, fantàstics i màgics, que hi podem trobar. El fil conductor de la visita és la descoberta dels espais i els elements de les diferents sales.


Lloc o equipament:

El castell de Gala i Dalí a Púbol és una casa-museu amb diverses sales, que es poden recórrer: sala dels escuts, sala del piano, habitació i bany de Gala, habitació dels convidats, sala de vestits, office i menjador, taller, eixida, delmari i jardí.


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: No

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1 hora i 15 minuts.


Preu/alumne original:

6 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

3.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Conèixer Salvador Dalí, un dels artistes més importants de la història. 2. Descobrir el castell d'una manera lúdica. 3. Observar els elements del castell com a intervenció artística de Dalí. 4. Diferenciar els espais del castell i conèixer-ne els usos. 5. Reconèixer els animals dalinians a partir de l'observació. 6. Identificar i descriure les formes, els colors i les textures dels animals que veiem durant la visita. 7. Estimular la curiositat a partir de la descoberta dels animals i del castell en general.


Descripció de l'activitat:

Visita al castell de Púbol basada en la descoberta dels diferents animals, fantàstics i màgics, que hi podem trobar. El fil conductor de la visita és la descoberta dels espais i els elements de les diferents sales.


Materials utilitzats:

Diferents imatges i fotografies d'elements del castell.


Mecanismes d'avaluació:

S'han establert diverses vies d'avaluació: una enquesta per als mestres accessible mitjançant codi QR, l'enquesta de l'educador/a i l'avaluació de la responsable del servei educatiu a partir d'aquestes dues valoracions. Revisió periòdica de les propostes educatives i dels treballs dels educadors.


Observacions:

Aquesta visita està especialment pensada per als nens i nenes d'educació infantil com a primera aproximació a la vida i l'obra de Salvador Dalí, sobretot de P3 i P4. Tant la durada i el fil conductor de la visita com les dimensions del castell són molt apropiats per als infants d'aquest tram educatiu. El preu de l'activitat Indika no inclou el preu de l'entrada als museus.