Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu del Joguet de Catalunya

C/ Sant Pere, 1
Figueres - Alt Empordà
Telèfon: 972504585
Fax: 000000000
info@mjc.cat
www.mjc.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Què diuen els joguets?


Descripció breu:

Visita guiada a la col·lecció permanent del Museu del Joguet de Catalunya. Observem l'evolució dels jocs i dels joguets al llarg de la història i descobrim el seu valor patrimonial. Comprovem com els joguets varien d'acord amb els canvis de la societat. Els joguets també ens expliquen fets històrics rellevants que han succeït, per la qual cosa es converteixen en una gran font d'informació que no s'exhaureix. La visita s'adapta a cada nivell educatiu i també hi ha la possibilitat d'adaptar-la als continguts que vulgui treballar cada docent.


Lloc o equipament:

Visita guiada al Museu del Joguet de Catalunya


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: Si

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

1.15 h, aproximadament


Preu/alumne original:

3.6 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.1 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Conèixer el Museu del Joguet de Catalunya i el seu fons. 2. Reconèixer el valor patrimonial dels jocs i joguets que formen la col·lecció. 3. Descobrir que l'evolució dels jocs i joguets és paral·lela a la societat del seu moment. 4. Fer evident que els joguets són testimonis materials per entendre el pensament i la manera d'entendre el món d'una societat: l'economia, els canvis tecnològics... 5. Incentivar el gust per la descoberta i l'aprenentatge. 6. Fomentar l'observació, la deducció, l'experimentació i l'esperit crític.


Descripció de l'activitat:

Es tracta d'una visita guiada per totes les sales del Museu del Joguet de Catalunya. Un recorregut pels àmbits més destacats de la primera i segona planta del museu tot descobrint com els jocs i joguets ens permeten conèixer de primera mà la realitat social dels nostres avantpassats, així com els diferents canvis tecnològics, econòmics... Educació infantil: la visita anirà acompanyada de recursos que es puguin manipular per descobrir els materials i funcionaments dels joguets, entre altres temes. Educació primària: s'incidirà, preferentment, en l'evolució dels joguets com a exemple del pas del temps. Educació secundària, cicles formatius i primer cicle d'ESO: la visita destacarà els canvis tecnològics en la història dels joguets, entre altres temes. Segon cicle d'ESO i batxillerat: destacarem el context social i històric dels jocs i joguets.


Materials utilitzats:

Com a recursos físics, durant la visita s'utilitzaran diferents joguets i jocs que puguin ser manipulats pels alumnes i ajudin a comprendre el funcionament, la tecnologia, els diferents materials, etc. Adaptats a cada nivell educatiu.


Mecanismes d'avaluació:

Enquestes adreçades a professors i alumnes.


Observacions:

Grups fins a 17 alumnes: 90 EUR (74,38 EUR + 15,62 IVA). Grup de més de 17 alumnes: 3,6 EUR per alumne (2,98 EUR + 0,63 IVA). En tots els casos, cal afegir-hi l'entrada del museu a part.