Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu del Joguet de Catalunya

C/ Sant Pere, 1
Figueres - Alt Empordà
Telèfon: 972504585
Fax: 000000000
info@mjc.cat
www.mjc.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Nannido, la vida en joc


Descripció breu:

Nannido, la vida en joc és una activitat guiada i lúdica en què l'alumnat es posarà a la pell de les persones migrades i prendrà consciència de la diversitat cultural que l'envolta, ja des de la infantesa a través dels jocs i les joguines.


Lloc o equipament:

Museu del Joguet de Catalunya.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: No

Durada:

1 h 30 min.


Preu/alumne original:

3.8 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.3 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Prendre consciència de la diversitat cultural que ens envolta, ja des de la infantesa, i de les seves múltiples realitats (inclusió). 2. Concebre el joc com a eina recreativa i cultural, capaç de compartir valors i ensenyar-nos a conviure. 3. Analitzar les joguines del Museu amb una perspectiva social i de diversitat cultural. 4. Conscienciar-nos, a través de la revisió del relat tradicional, del procés de les persones migrades, així com combatre estereotips i prejudicis. 5. Estimular la consciència social, l'empatia, el diàleg i la convivència.


Descripció de l'activitat:

La dinàmica està estructurada en dues parts, la primera de les quals és la visita guiada per les sales del Museu del Joguet. Es tracta d'un recorregut per la primera i segona planta del Museu que ens ajudarà a comprendre i materialitzar la diversitat cultural i els processos migratoris. La visita conclourà amb la segona part de l'activitat, en què l'alumnat podrà assimilar els continguts de la visita jugant al joc Nannido, una revisió del tradicional joc de l'oca que simbolitza el recorregut de la vida humana, plena de fortuna i d'entrebancs. En el joc que les dones de l'Associació Amunt i Crits! ens proposen, tots els jugadors es posen a la pell de les persones migrades i les diferents caselles simbolitzen dificultats i oportunitats concretes, i donen a conèixer la Declaració dels drets humans universals.


Materials utilitzats:

Tauler del joc Nannido, cartes de preguntes i cartes de la Declaració universal dels drets humans.


Mecanismes d'avaluació:

Enquesta al professorat i retorn de les professores.


Observacions:

Fins a 17 alumnes al grup: 95 euros (78,51 euros + 16,49 euros d'IVA). Més de 17 alumnes al grup: 3,8 euros/alumne (3,14 euros + 0,66 euros d'IVA). En tots dos casos, cal afegir l'entrada del Museu a part.