Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Ajuntament de Ripoll

pl Ajuntament,3
Ripoll - Ripollès
Telèfon: 972703144
Fax:
museuetnografic@ajripoll.cat
www.museuderipoll.org
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Fes d'etnògraf


Descripció breu:

La visita té com a principal objectiu posar en valor el patrimoni etnològic i la cultura tradicional pròpia del nostre país per facilitar a l'alumne les eines per ubicar-se en el seu medi, de manera que pugui entendre'l i respectar-lo. Al llarg de la visita es mostren maneres de viure en el passat recent i en l'àmbit local, i es descobreixen punts en comú al llarg del territori català que permeten valorar i posar en context l'arrelament i la identitat. A més, ajuden a crear vincles territorials i a entendre i compartir les diferents cultures actuals.


Lloc o equipament:

Museu Etnogràfic de Ripoll


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: No

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

1.30 hores


Preu/alumne original:

3.75 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.25 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Mostrar la importància de conèixer el nostre passat més recent per tal de poder entendre el present i avançar cap al futur. Ser capaços de comparar el passat i el present de la nostra societat a partir de fets i elements patrimonials quotidians i propers. Descobrir la relació que hi ha entre el medi natural proper i el desenvolupament econòmic i social d'un territori concret. Cas específic: el Ripollès. Conèixer la importància que el món ramader i agrícola ha tingut a la nostra societat. Donar a conèixer els diferents oficis artesans.


Descripció de l'activitat:

La visita té com a principal objectiu posar en valor el patrimoni etnològic i la cultura tradicional pròpia del nostre país per facilitar a l'alumne les eines per ubicar-se en el seu medi, de manera que pugui entendre'l i respectar-lo. Al llarg de la visita es mostren maneres de viure en el passat recent i en l'àmbit local, i es descobreixen punts en comú al llarg del territori català que permeten valorar i posar en context l'arrelament i la identitat. A més, ajuden a crear vincles territorials i a entendre i compartir les diferents cultures actuals. Després de la visita al Museu es realitza el taller «Fes d'etnògraf», que pretén mostrar la rellevància dels objectes quotidians i l'estudi que se'n fa des de l'etnologia. D'aquesta manera, durant una estona, els alumnes es converteixen en investigadors, tot fent un treball en grup que consisteix a investigar un objecte i esbrinar-ne el nom i per a què podia servir. L'objecte és una peça original de la col·lecció.


Materials utilitzats:

Fitxa de treball, guants i altres elements de protecció.


Mecanismes d'avaluació:

Enquesta per als professors i els alumnes participants.


Observacions: