Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Fundació Rafael Masó

C/ Ballesteries, 29
Girona - Gironès
Telèfon: 972413989
Fax: 972413989
info@rafaelmaso.org
www.rafaelmaso.org
fitxa de l'entitat organitzadora
Sol·licitud de l'activitat

Títol:

Què ens amaguen les rajoletes de la Casa Masó?


Descripció breu:

La visita a la casa de Rafael Masó es planteja com una visita immersiva en una màquina del temps. Ens ajuda a entendre com vivia la burgesia catalana en els seus inicis, com es relacionaven, quin era i com era el paper tan diferent dels homes i les dones..., i tot això a partir d'unes estances i sobretot, en aquest cas, a partir d'una iconografia present a les rajoles de l'entrada de la casa.


Lloc o equipament:

Fundació Rafael Masó o a l'aula del centre.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: No

Durada:

90 minuts.


Preu/alumne original:

4 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Donar a conèixer Rafael Masó i la Casa del carrer Ballesteries com a exponent de la seva arquitectura. 2. Interpretar el disseny de les rajoletes de Masó i quina relació o importància tenen en la seva línia vital. 3. Extreure d'aquestes rajoles algunes característiques que ens ajuden a entendre com era la societat de principis del segle XX. 4. Detectar quins rols i actituds han evolucionat en les relacions personals.


Descripció de l'activitat:

Activitat d'hora i mitja portada a terme al mateix centre educatiu on només fa falta poder projectar imatges i vídeos, o bé visita presencial a la casa. Es tracta d'un guió adaptat a educació infantil, educació primària i educació secundària: projecció del vídeo de la casa de Rafael Masó, comentat per personal educatiu; visita a la casa, en el cas del recurs presencial; joc de les rajoles: qui és qui en les parets de la casa Masó?, i reflexió conjunta sobre què podem extrapolar del que ens expliquen les rajoles.


Materials utilitzats:

Vídeo explicatiu de les rajoles i els seus significats. Joc de les rajoles: qui és qui a les parets de la casa Masó? Reflexió conjunta sobre què podem extrapolar del que ens expliquen les rajoles. Fitxes per treballar els continguts de la visita.


Mecanismes d'avaluació:

Enquesta per respondre al final de la visita, elaborada per la Fundació Rafael Masó. Enquesta enviada als docents participants per part d'Indika Conversa al final de l'activitat per copsar-ne la impressió.


Observacions:

Aquesta activitat es pot fer de forma virtual a l'aula, conduïda per personal educatiu de la Fundació, o bé de forma presencial amb visita a la Casa Masó.