Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Fundació Sútia d'Art

C/ Mas Garriga nau nº6
Sant Hilari Sacalm - Selva
Telèfon: 621140835/972872976
Fax:
admin@sutiadart.cat
https://www.fundaciosutia.sutiadart.cat/
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Secrets a la tela: descobreix la serigrafia i estampa la història


Descripció breu:

Com copiaríeu centenars de cops el mateix dibuix o text en una peça de roba sense maquinària industrial? Després de descobrir un fons fotogràfic i pictòric de les Guilleries dels segles XIX i XX descobrirem com podríem estampar una imatge centenars de cops a la roba. Ens acostarem al procés serigràfic en un taller destinat a aquesta tècnica, on farem una obra conjunta. A més, cada alumne podrà portar a terme un procés serigràfic casolà i estampar el seu disseny a la seva peça de roba.


Lloc o equipament:

Espai Fundació Sútia d'Art, Sant Hilari Sacalm.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

Mitja jornada


Preu/alumne original:

7.5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1.  Valorar el patrimoni fotogràfic i pictòric des d'un punt de vista artístic, social, històric i com a font d'informació i coneixement. 2. Acostar la tècnica de la serigrafia i el seu llenguatge artístic i tècnic. 3. Descobrir diferents materials i recursos artístics i aplicar-los. 4. Desenvolupar habilitats de treball en grup i estimular la creativitat, l'experimentació i el plaer de la creació artística sense judici sobre l'obra.


Descripció de l'activitat:

Mitjançant l'espai expositiu ens endinsarem en el món de la fotografia al segle XX i el context històric en què van ser capturades les fotografies exposades: els alumnes, en petits grups, portaran a terme una dinàmica de descoberta amb l'ajuda d'una guia/dossier i de l'educador/a, en què descobriran la història i els secrets de les fotografies. Tot seguit ens preguntarem com podem imprimir una imatge sobre roba centenars de vegades de manera manual: descobrirem el procés de la serigrafia artesanal. En petits grups de treball farem un disseny senzill, prepararem la pantalla serigràfica i reproduirem el disseny sobre la roba escollida. A més, participarem en un procés serigràfic real (amb emulsió fotosensible) per fer una banderola per a l'aula.


Materials utilitzats:

- Dossier guia per a la dinàmica de descoberta del fons fotogràfic. - Teixit per serigrafiar, cola blanca, pinzells, retoladors, cercle de brodar, pintura tèxtil, espàtules. - Recursos visuals per explicar i crear el disseny.


Mecanismes d'avaluació:

Al final de l'activitat es dedicarà un temps a reflexionar sobre el procés portat a terme, identificant els aprenentatges realitzats pels alumnes. El funcionament de l'activitat s'avaluarà amb les enquestes del programa Indika.


Observacions:

Cada alumne ha de portar una peça de roba de color clar per serigrafiar. Amb la reserva de l'activitat es comparteix una ruta autoguiada per espais del municipi presents en els fons fotogràfic i pictòric. L'espai Fundació Sútia d'Art és molt proper a la Font del Sastre de Sant Hilari Sacalm (parc - espai de pícnic).