Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

EducArt, Serveis Educatius i Culturals, SL

C/ Antoni Llopis, 6, 1er, 5a
Olot - Garrotxa
Telèfon: 972903822
Fax: 972273228
info@educart.biz
www.educart.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Sol·licitud de l'activitat

Títol:

Els constructors de la Catedral


Descripció breu:

Com es va construir la Catedral? Amb quins materials? Què hi ha a dins? Visita guiada a la Catedral i taller experimental per descobrir els teixits, l'arquitectura i els vitralls que van fer els artesans per construir i decorar la Catedral.


Lloc o equipament:

Catedral de Santa Maria, Girona


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: Si

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: No

Durada:

2 h


Preu/alumne original:

6 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

3.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Fomentar la curiositat i la imaginació descobrint alguns oficis antics que varen fer possible la construcció de la Catedral. Aprendre com es fan els brodats, els arcs i els vitralls d'una forma pràctica i experimental.


Descripció de l'activitat:

Visita guiada a la Catedral amb un taller pràctic al final, adaptat a tots els cicles de primària i secundària, en què els alumnes manipularan diversos materials per descobrir com es feien els brodats, els arcs i els vitralls a l'època medieval. Es tracta de descobrir la història i les persones que varen fer possible la construcció i la decoració d'aquest gran edifici.


Materials utilitzats:

Joc d'imatges i preguntes durant la visita, i a l'espai del taller, materials manipulatius per consolidar els coneixements.


Mecanismes d'avaluació:

Enquesta per al professorat. Avaluació de l'alumnat a través de la posada en comú dels continguts al final de l'activitat.


Observacions:

És una visita-taller molt indicada per a primària i secundària perquè s'observa el patrimoni en el seu entorn original i es fomenta el diàleg i la interacció fora de l'aula. A més, al taller s'experimenta amb diversos materials per tal de recrear un brodat, un arc i un vitrall.