Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Fundació Privada Pascual i Prats

C/ Albereda, 3-5 àtic
Girona - Gironès
Telèfon: 972208800
Fax:
museuhistoria@guixols.cat
https://museu.guixols.cat/educatives/index.php
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Un monestir fortificat vora el mar: el conjunt benedictí de Sant Feliu de Guíxols


Descripció breu:

Voleu endinsar-vos en el dia a dia dels monjos benedictins, en els espais i en l'arquitectura del monestir de Sant Feliu de Guíxols? Descobrirem les condicions de vida i les situacions viscudes entre els monjos del monestir i els habitants de la vila, quines feines feien els monjos dins i fora del monestir, i com s'ha anat transformant al llarg dels temps amb els diferents abats.


Lloc o equipament:

Exterior i interior del conjunt monumental del monestir benedictí de Sant Feliu de Guíxols


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: Si

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

1.30 hores


Preu/alumne original:

4 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Conèixer l'orde benedictí, la convivència i la vida monàstica, la vida quotidiana de la societat a l'edat mitjana i l'arquitectura del monestir (romànic, gòtic i barroc). Prendre consciència dels bons hàbits i dels deures domèstics.


Descripció de l'activitat:

Per als alumnes de primària, oferim una visita dinamitzada. Amb l'ajut d'un monjo del monestir, músic i trobador, us introduireu en els horaris, treballs i espais de l'històric monestir benedictí de Sant Feliu de Guíxols. A través d'aquesta activitat, els alumnes es posaran la capelina i entraran com a monjos novells a descobrir els espais, els horaris i els treballs que a partir d'ara formaran part del seu dia a dia. A l'hora de dinar, muntaran la taula per menjar, i especificaran la feina que té cada germà. Per als nivells de secundària i batxillerat, el grup participarà en una visita activa a una part de l'interior i sobretot de l'exterior del monestir explicant diferents aspectes arquitectònics tant de caràcter religiós (l'església i el monestir), com militar (les torres de defensa i les restes de la muralla, així com la porta d'accés al recinte.


Materials utilitzats:

Edifici del monestir, església, col·lecció del museu, documents històrics, etc.


Mecanismes d'avaluació:

Després de l'activitat es lliura una enquesta als participants perquè en facin una valoració. També s'hi té en compte la valoració de l'educador/a que monitora l'activitat.


Observacions: