Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Ajuntament de Quart

Plaça de la Vila, 2
Quart - Gironès
Telèfon: 972469171
Fax: 972468780
ajuntament@quart.cat
www.quart.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Descobrint el Museu de la Terrissa


Descripció breu:

Aquesta visita està pensada per donar una visió general del món de la terrissa, coneixent per una banda el museu, juntament amb els continguts relacionats amb l'elaboració de la ceràmica, el procés artesanal o la seva comercialització, i, per una altra, descobrint l'antiga Bòbila de Can Ginesta, posant en relació els conceptes exposats.


Lloc o equipament:

Museu de la Terrissa de Quart


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: No

Durada:

2 h (es pot adaptar)


Preu/alumne original:

3 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

0.9 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Descobrir aspectes relacionats amb la ceràmica per reconèixer vestigis de diferents èpoques. 2. Conèixer el procés artesanal de la ceràmica. 3. Fer del patrimoni un instrument de reflexió i diàleg entre el passat i el present tot estimulant la curiositat. 4. Aprendre a formular hipòtesis a partir de l'observació i la reflexió amb els companys. 5. Incentivar la curiositat pel nostre passat i per les nostres tradicions.


Descripció de l'activitat:

Aquesta visita està pensada per donar una visió general del món de la terrissa, coneixent per una banda el museu, juntament amb els continguts relacionats amb l'elaboració de la ceràmica, el procés artesanal o la seva comercialització, i, per una altra, descobrint l'antiga Bòbila de Can Ginesta, posant en relació els conceptes exposats. El professorat en tot moment acompanyarà l'educador/a que fa l'activitat.


Materials utilitzats:

Peces de terrissa i ceràmica, dibuixos explicatius dels processos de treball i materials primaris (fang, llenya, etc.).


Mecanismes d'avaluació:

Un cop acaba l'activitat, s'entrega a l'alumnat una enquesta ràpida adaptada a cada edat per fer una avaluació ràpida. S'envia una enquesta més extensa, via correu electrònic, al professorat de valoració i comentaris.


Observacions:

En el moment de la reserva s'ha d'assegurar el preu mínim de l'activitat.