Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Fundació Gala - Salvador Dalí

Pujada del Castell, 28
Figueres - Alt Empordà
Telèfon: 972677512
Fax: -
cinzia.azzini@fundaciodali.org
www.salvador-dali.org
fitxa de l'entitat organitzadora
Sol·licitud de l'activitat

Títol:

Museu Dalí: 50 secrets màgics!


Descripció breu:

«A quinze anys volia ser el Dalí que he estat. A vint-i-cinc anys volia esdevenir el pintor més sensacional del món, i ho vaig aconseguir. [...] Aquest llibre el dedico a tots els joves que tenen fe en la veritable pintura.» Imagineu-vos un llibre antic que conté molts dels secrets que han fet que Dalí fos el gran pintor que coneixem. Durant la visita anirem descobrint quins són els seus consells perquè tothom pugui potenciar l'artista que porta a dins. Activitat recomanada per a alumnes de primer a tercer de primària.


Lloc o equipament:

Teatre-Museu Dalí de Figueres. Itinerari artístic per les sales Escenari, Tresor, Peixateries, Pati Cadillac, Mae West i Palau del Vent.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1 h 15 min


Preu/alumne original:

6 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

3.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Acostar els escolars de sis a vuit anys a l'obra de Salvador Dalí, un dels artistes catalans més importants de la història, mitjançant l'observació, el contacte directe amb les obres d'art i la participació. 2. D'aquesta manera, aprendre a creure en el potencial artístic que té cadascú, a respectar el museu i les persones que el visiten, i valorar la imaginació com a element fonamental del procés creatiu de Salvador Dalí.


Descripció de l'activitat:

«A sis anys, volia ser Napoleó..., i no ho vaig ser. A quinze anys volia ser el Dalí que he estat. A vint-i-cinc anys volia esdevenir el pintor més sensacional del món, i ho vaig aconseguir. [...] Aquest llibre el dedico a tots els joves que tenen fe en la veritable pintura.»   Imagineu-vos un llibre antic que conté molts dels secrets que han fet que Dalí fos el gran pintor que coneixem. Durant la visita anirem descobrint quins són els seus consells perquè tothom pugui potenciar l'artista que portem a dins. Aquesta activitat està recomanada per a alumnes de 1r a 3r de primària.


Materials utilitzats:

- Maletí d'artista en forma de llibre; pàgines amb imatges de tresors, elements dalinians, frases de Dalí. - Al calaix: secrets per descobrir pans, pedres, caixa de llapis, pinzells.


Mecanismes d'avaluació:

S'han establert diverses vies d'avaluació: una enquesta per als mestres accessible mitjançant codi QR; l'enquesta de l'educador/a i l'avaluació de la responsable del servei educatiu a partir d'aquestes dues valoracions; la revisió periòdica de les propostes educatives i dels treballs dels educadors.


Observacions:

1. La visita, adreçada a alumnat de 1r a 3r de primària, té una durada determinada i preveu un itinerari escollit que s'adapti a l'edat dels alumnes i als continguts que volem oferir-los. No es pretén ensenyar totes les obres ni totes les sales del museu en una sola visita. 2. Es tracta d'una visita de descoberta de l'artista i del museu, i es recomana com a activitat prèvia a la realització d'un treball sobre Salvador Dalí. 3. No s'acceptaran més de 4 grups per escola i dia. 4. Les visites s'hauran de fer de novembre a febrer (ambdós inclosos). 5. El preu de l'activitat Indika no inclou el preu de l'entrada als museus.