Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

La Copa, SCC

C. Josep M. de Sagarra, 5
Salt - Gironès
Telèfon: 646415093
Fax:
info@lacopa.cc
www.lacopa.cc
fitxa de l'entitat organitzadora
Sol·licitud de l'activitat

Títol:

Una passejada pels aiguamolls


Descripció breu:

Itinerari guiat des del Cortalet (Centre d'Informació del Parc Natural) fins a l'observatori Senillosa, per tenir un primer contacte amb el Parc Natural i amb la natura que ens envolta, i reconèixer-ne la singularitat i les espècies més comunes que hi habiten o que hi passen durant les migracions. Es farà especial esment a la diversitat d'ambients que hi ha i a la importància de conservar les zones humides litorals.


Lloc o equipament:

Itinerari del Cortalet fins al mas Matà, a la Reserva Natural Integral de les Llaunes del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà.


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: Si

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: No

Durada:

3 h


Preu/alumne original:

8 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

5.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona a les activitats seleccionades realitzades per escoles o instituts de les comarques de Girona és de fins al 70 % del preu, un màxim de 2,50 €/alumne per a les activitats de matí, 1,50 €/alumne per a les activitats de tarda i 4 €/alumne per a activitats de dia sencer (matí i tarda).


Objectius:

1. Fer una primera descoberta dels aiguamolls de l'Empordà; 2. Conèixer la flora i la fauna més comunes als aiguamolls; 3. Entendre la importància de l'aigua per a la diversitat d'ambients; 4. Conèixer els ambients aquàtics i terrestres als aiguamolls; 5. Estudiar els paisatges que formen i envolten el Parc Natural.


Descripció de l'activitat:

Ens trobarem al Centre d'Informació del Parc, el Cortalet. Farem una introducció sobre el Parc Natural amb l'ajuda de la fotografia panoràmica i dels plafons explicatius, i n'explicarem la formació, la situació geogràfica i els diferents ambients que el componen. Ens iniciarem en l'observació d'ocells amb l'ajuda dels prismàtics, visitarem els diferents aguaits i farem l'itinerari 1, del Cortalet fins al mas Matà, o escuçarem l'itinerari per adaptar-nos a cada nivell educatiu. Durant la passejada, coneixerem la flora i la fauna més comunes i ens fixarem en els diferents ambients, les basses i les llacunes, els canyissars, les closes, els recs, etc., tot ressaltant la importància d'aquest espai tan divers format per un mosaic de comunitats. Des de la torre observarem i coneixerem els paisatges que ens envolten.


Materials utilitzats:

Mapes de la zona, prismàtics, guies de vegetació i d'aus, guió de propostes de treball previ i posterior per al professorat i contes per als més petits.


Mecanismes d'avaluació:

Els alumnes hauran de ser capaços de reconèixer els principals accidents geogràfics que envolten el Parc Natural i el paisatge que en forma part, i identificar les espècies animals i vegetals observades durant el recorregut. Es demanarà al professorat i als educadors que facin una valoració de l'activitat.


Observacions:

Cal dur calçat de sola gruixuda i roba còmoda; a la primavera i a l'estiu, cal portar loció antimosquits, protecció solar i gorra. Els continguts i els objectius s'adaptaran a l'edat i el nivell curricular dels alumnes. Es tracta d'una activitat de descoberta del Parc Natural i els continguts principals es poden reforçar segons el que més convingui. El Parc Natural dels Aiguamolls cobra una taxa d'1 euro/alumne, que no està inclosa en el preu de l'activitat.