Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Sorbus, SC

Pl. Catalunya, 2, 2n 2a
Sant Gregori - Gironès
Telèfon: 972272753
Fax:
info@sorbus.cat
www.sorbus.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Sol·licitud de l'activitat

Títol:

La Llémena


Descripció breu:

Itinerari de 5,5 km que ressegueix l'antic camí ral d'Amer i el riu Llémena. Permet conèixer les plantes mes comunes dels boscos del voltant (bosc de ribera, roureda i alzinar) i com es distribueixen en funció de la humitat i de l'activitat humana. També s'observa el riu, i les plantes i animals que hi viuen. Es contextualitza històricament el santuari de Santa Afra i el paisatge que l'envolta.


Lloc o equipament:

Riu Llémena a Llorà i Ginestar de Llémena.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

4 h


Preu/alumne original:

9.5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

7 €

* La subvenció de la Diputació de Girona a les activitats seleccionades realitzades per escoles o instituts de les comarques de Girona és de fins al 70 % del preu, un màxim de 2,50 €/alumne per a les activitats de matí, 1,50 €/alumne per a les activitats de tarda i 4 €/alumne per a activitats de dia sencer (matí i tarda).


Objectius:

1. Observar com la proximitat a l'aigua influeix en la vegetació; 2. Distingir entre bosc i plantació; 3. Conèixer alguns arbres, arbustos, lianes i herbes comunes del bosc mediterrani i del bosc de ribera; 4. Comprendre el funcionament natural del riu i els animals i plantes que hi viuen; 5. Conscienciar-se sobre l'ús de l'aigua.


Descripció de l'activitat:

El recorregut comença a Llorà i s'enfila per Santa Afra observant el riu i les diferències entre els boscos naturals que trobem arran d'aigua i els dels vessants de la muntanya. També s'observa que als indrets més humits els boscos són de fulla ampla i caduca, mentre que als indrets més secs i sobre terrenys pobres dominen els boscos mediterranis d'alzines i pins. Així mateix, es descobreixen arbustos, lianes i herbes. Prop del riu s'observa la fauna aquàtica i es reflexiona sobre l'ús que fem els humans de l'aigua. A l'ermita de Santa Afra s'hi fan alguns apunts històrics del santuari i del paisatge que s'hi albira.


Materials utilitzats:

Material en suport informàtic amb propostes de treball previ i posterior a la sortida; joc de paleta de colors (EI i CI) per omplir amb fulles, flors, etc.; joc de capses per identificar diferents tipus de fulles (CM, CS); joc de la quina de reconeixement de diferents elements de l'entorn; material per a la recollida de mostres del riu (safates, pinces, etc.); guies de camp.


Mecanismes d'avaluació:

Conversa avaluativa final amb els alumnes per valorar els coneixements adquirits. Valoració conjunta de l'equip de monitors i el professorat. Entrega d'enquesta per retornar omplerta. Valoració de l'enquesta un cop rebuda.


Observacions:

Itinerari recomanat a finals d'hivern i a la tardor pels colors del paisatge.