Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Aula de Natura El Meandre

Pladevall 15bis, Can Busquetics / Bústia 67
Cellera de Ter, la - Selva
Telèfon: 621268944
Fax:

https://www.elmeandre.cat/
fitxa de l'entitat organitzadora
Sol·licitud de l'activitat

Títol:

Apropa la natura al teu jardí


Descripció breu:

Activitat per despertar en els alumnes l'interès per millorar la biodiversitat (ocells, papallones, ratpenats, etc.) al seu entorn (terrasses, balcons, jardins, horts, centres educatius, etc.). Descobrirem com hem millorat la biodiversitat del bosc de l'Aula de Natura (en un entorn periurbà) i farem un tastet de tallers (construcció de caixes niu, menjadores, o disseny d'una bassa per a fauna aquàtica, etc.). Amb els tallers, els alumnes aprendran quines actuacions poden dur a terme al seu entorn per augmentar-hi la diversitat de la fauna i la flora.


Lloc o equipament:

Aula de Natura El Meandre


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

3 h


Preu/alumne original:

7 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

4.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona a les activitats seleccionades realitzades per escoles o instituts de les comarques de Girona és de fins al 70 % del preu, un màxim de 2,50 €/alumne per a les activitats de matí, 1,50 €/alumne per a les activitats de tarda i 4 €/alumne per a activitats de dia sencer (matí i tarda).


Objectius:

1. Despertar en els alumnes l'interès per millorar la biodiversitat al seu entorn (terrasses, balcons, jardins, horts, centres educatius, etc.); 2. Donar-los a conèixer actuacions fàcils i econòmiques que afavoreixen la biodiversitat; 3. Fomentar-hi el respecte per la biodiversitat, fent-los comprendre que la seva pèrdua perjudica la nostra qualitat de vida; 4. Aprendre a valorar la fauna i la flora més properes (la natura de quilòmetre zero).


Descripció de l'activitat:

La proposta educativa s'estructura en dues parts: 1. Visita interactiva al bosc de l'Aula de Natura per conèixer les actuacions que s'hi han dut a terme des de l'any 2019 per millorar la biodiversitat. Entre elles, la restauració d'una bassa ornamental per a la fauna aquàtica, la creació de refugis per a la fauna, etc. 2. Tastet de tallers. El professorat n'ha d'escollir 2 o 3 (vegeu l'apartat d'observacions): a) Construcció de caixes niu per a ocells i ratpenats; b) Construcció de menjadores; c) Construcció d'hotels d'insectes; d) Creació de refugis per a la fauna; e) Disseny d'una bassa per a fauna aquàtica; f) Disseny d'un jardí per a papallones.


Materials utilitzats:

Palets de segona mà, eines per construir (tornavís, cargols, etc.), materials per omplir l'hotel d'insectes (fusta morta, escorça, pinyes, cartró corrugat, feixos de palla, branquillons, tiges, canyes, etc.).


Mecanismes d'avaluació:

Amb els alumnes dels cicles mitjà i superior, mitjançant el joc «Mussols i ratolins», avaluem què han après durant l'activitat. Els alumnes d'ESO i batxillerat s'autoavaluen valorant el resultat dels tallers que han fet. Amb el monitor/a, es fa una posada en comú per resoldre dubtes. També es fa arribar un formulari electrònic al professorat per avaluar l'activitat i proposar millores.


Observacions:

La tria de tallers depèn de l'època de l'any, del nivell educatiu del grup i dels materials disponibles. Us n'informarem en el moment que ens contacteu.