Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu de la Mediterrània - Ajuntament de Torroella de Montgrí

C/ d'Ullà, 31
Torroella de Montgrí - Baix Empordà
Telèfon: 972755180
Fax: -
educacio@museudelamediterrania.cat
www.museudelamediterrania.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Sol·licitud de l'activitat

Títol:

Visita al Museu de la Mediterrània


Descripció breu:

El Museu de la Mediterrània té com a objectiu mostrar l'extraordinària diversitat natural i cultural de l'espai mediterrani mitjançant els seus sons i músiques, les seves aromes, la seva història i un audiovisual panoràmic que ens apropa al paisatge, a les persones que hi viuen i als reptes d'avui dia de l'àrea mediterrània.


Lloc o equipament:

Exposició permanent del Museu de la Mediterrània.


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: Si

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

1 h i 15 min


Preu/alumne original:

4.5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

3 €

* La subvenció de la Diputació de Girona a les activitats seleccionades realitzades per escoles o instituts de les comarques de Girona és de fins al 70 % del preu, un màxim de 2,50 €/alumne per a les activitats de matí, 1,50 €/alumne per a les activitats de tarda i 4 €/alumne per a activitats de dia sencer (matí i tarda).


Objectius:

1. Mostrar la diversitat de paisatges de la zona mediterrània partint del territori més proper del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter; 2. Mostrar allò que ens ha enriquit, la diversitat i el diàleg, i a partir d'això contribuir a generar un discurs de pau; 3. Amb els grups d'educació infantil, visitar els espais del Museu de la Mediterrània d'una manera més lúdica; 4. Afavorir la valoració del respecte i la conservació del patrimoni natural, històric i cultural.


Descripció de l'activitat:

Es rep el grup al Museu de la Mediterrània, es fa una presentació i s'expliquen les pautes de comportament dins el museu i l'actitud de respecte vers els companys, educadors i visitants per tal que l'aprenentatge sigui significatiu. A l'inici es fa una introducció. En el recorregut per l'exposició permanent, es proposa un viatge pel mar, en què s'observa la diversitat territorial i el que compartim amb la resta de territoris i cultures de la zona mediterrània, i es fa una valoració de les problemàtiques relacionades. S'explica que tots els pobles de la regió mediterrània tenim molts elements comuns i que som el resultat d'uns intercanvis al llarg de tota la història, amb l'objectiu d'afavorir la presa de consciència sobre el fet que cadascun d'aquests pobles representa un element de riquesa i una suma de diversitat al conjunt. L'activitat conclou amb un audiovisual en què es ressalta la importància del diàleg com a únic camí per a l'entesa dels pobles.


Materials utilitzats:

Els recursos museogràfics de l'exposició permanent del Museu de la Mediterrània: mapes de territori interactius, àudios amb sons de la natura, fotos del territori, audiovisuals, olors de les plantes aromàtiques i peces del fons del museu com eines prehistòriques i instruments.


Mecanismes d'avaluació:

Avaluació contínua durant el desenvolupament de l'activitat. Reflexió sobre la necessitat de protegir els espais naturals, el patrimoni i la diversitat.


Observacions:

Els continguts de la visita estan adaptats a cada nivell educatiu segons el currículum escolar. Es lliura un dossier de treball.