Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu de la Mediterrània - Ajuntament de Torroella de Montgrí

C/ d'Ullà, 31
Torroella de Montgrí - Baix Empordà
Telèfon: 972755180
Fax: -
educacio@museudelamediterrania.cat
www.museudelamediterrania.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Sol·licitud de l'activitat

Títol:

Embarca't a les illes Medes


Descripció breu:

Descoberta de les illes Medes en vaixell. Després d'una explicació prèvia, navegarem des del port fins a la Reserva Natural Parcial de les Illes Medes, dins l'àmbit del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Observarem el paisatge costaner, la topografia de les illes, les plantes de la part emergida i els ocells marins. Aprendrem quins factors ambientals externs condicionen la vegetació de les illes. Quan el vaixell s'aturi, mitjançant una làmina, reconeixerem els organismes marins a través dels vidres del catamarà.


Lloc o equipament:

Passeig del Molinet a l'Estartit i embarcació que ens duu fins a les illes Medes.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

2 h


Preu/alumne original:

6 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

4.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona a les activitats seleccionades realitzades per escoles o instituts de les comarques de Girona és de fins al 70 % del preu, un màxim de 2,50 €/alumne per a les activitats de matí, 1,50 €/alumne per a les activitats de tarda i 4 €/alumne per a activitats de dia sencer (matí i tarda).


Objectius:

1. Descobrir l'entorn natural de les illes Medes com a Reserva Natural Parcial i Reserva Natural Integral dins l'àmbit del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter; 2. Conèixer l'ecosistema marí i reconèixer quins són els organismes més comuns del fons marí; 3. Argumentar la importància de mantenir la biodiversitat; 4. Valorar la necessitat de protegir i difondre el patrimoni natural com a manifestació de riquesa i diversitat; 5. Aprendre la normativa de la reserva natural.


Descripció de l'activitat:

Al passeig del Molinet de l'Estartit es presentarà l'activitat i es farà una explicació prèvia sobre la Reserva Natural de les Illes Medes i els valors del seu entorn natural. Tot seguit, es navegarà en barca del port de l'Estartit a les illes Medes i s'observarà la part emergida de les illes Medes declarada Reserva Natural Integral: geologia, vegetació i ocells marins. També s'observarà el paisatge costaner. A través del fons de vidre del catamarà es tindrà una visió subaquàtica del fons marí i es reconeixeran els organismes amb el suport d'unes làmines de reconeixement i de l'educador, que ajudarà a interpretar l'ecosistema marí.


Materials utilitzats:

Plafons informatius de les Medes, làmines de reconeixement d'organismes bentònics i pelàgics més comuns del fons marí de les illes Medes i dossier de treball. Recursos educatius digitals a: https://www.museudelamediterrania.cat/ca/programacio/c/5275-les-illes-medes.html.


Mecanismes d'avaluació:

Avaluació contínua durant l'activitat. Posada en comú com a cloenda i reflexió sobre la necessitat de protegir els espais naturals.


Observacions:

El preu del vaixell no està inclòs en el preu de l'activitat guiada i es paga directament a l'empresa del vaixell. Els continguts de la visita estan adaptats a cada nivell educatiu segons el currículum escolar.