Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

La Copa, SCC

C. Josep M. de Sagarra, 5
Salt - Gironès
Telèfon: 646415093
Fax:
info@lacopa.cc
www.lacopa.cc
fitxa de l'entitat organitzadora
Sol·licitud de l'activitat

Títol:

Anellament d'ocells


Descripció breu:

Per què migren els ocells? Migren tots? Què ens indiquen les migracions? Qui i com s'estudien? Quins coneixements ens aporten? El taller d'anellament és emoció pura i, a més, ens ajuda a reconèixer ocells que viuen als nostres boscos i camps, i a respondre totes aquestes preguntes.


Lloc o equipament:

Riba del Ter, bosc de ribera i bosc mediterrani.


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: Si

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

4-5 h


Preu/alumne original:

11.5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

7.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona a les activitats seleccionades realitzades per escoles o instituts de les comarques de Girona és de fins al 70 % del preu, un màxim de 2,50 €/alumne per a les activitats de matí, 1,50 €/alumne per a les activitats de tarda i 4 €/alumne per a activitats de dia sencer (matí i tarda).


Objectius:

1. Conèixer els ecosistemes i hàbitats propis de l'àmbit geogràfic on es desenvolupa l'activitat; 2. Conèixer els processos migratoris de les aus, l'anatomia i les característiques i funcions fisiològiques; 3. Valorar problemes socials rellevants que afecten aquests hàbitats i ecosistemes, interpretant-ne les causes i les conseqüències (canvi climàtic, caça furtiva, alteració d'hàbitats, ús de pesticides, etc.); 4. Introduir els alumnes en una activitat científica fent-los-en partícips.


Descripció de l'activitat:

Es proposa sortir de l'aula per fer una activitat naturalista conduïda per un ornitòleg. Es mostrarà com es fa la captura i l'anellament dels ocells, quina n'és la finalitat, la identificació d'ocells i les seves particularitats, les característiques de l'hàbitat on viuen i la vulnerabilitat. L'activitat es pot combinar amb el coneixement del bosc mediterrani. Es proporcionaran materials perquè el docent pugui aprofundir en els coneixements i consolidar-los.


Materials utilitzats:

Fitxes de treball a l'aula, material d'anellament i cinta mètrica.


Mecanismes d'avaluació:

Full de valoració per als docents, valoració en grup i repàs dels coneixements adquirits al final de l'activitat. Així mateix, materials que es proporcionen als docents per treballar posteriorment a l'aula a fi de consolidar els coneixements i les habilitats i aprofundir-hi.


Observacions:

Cal dur calçat de sola gruixuda i roba còmoda; a la primavera i a l'estiu, cal portar loció antimosquits, protecció solar i gorra. Els continguts i els objectius s'adaptaran a l'edat i el nivell curricular dels alumnes. L'activitat pretén treballar d'una manera diferent les matemàtiques, i els continguts principals es poden reforçar segons el que més convingui. Se subministra tot el material necessari.