Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Iaeden

C/ Santa Margarida, 9 1er
Figueres - Alt Empordà
Telèfon: 972670531
Fax:

www.iaeden.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Sol·licitud de l'activitat

Títol:

Descobrim el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà


Descripció breu:

Descobrirem el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, la seva importància i la seva història, lligada al moviment ecologista. Farem una ruta per observar-ne la fauna i la flora, visitarem els observatoris d'ocells per veure les espècies que hi habiten i aprendrem sobre les accions que podem dur a terme per preservar l'entorn natural. Una sortida per sensibilitzar sobre la importància dels espais naturals i la necessitat de preservar-los tot fomentant la curiositat i la capacitat d'observació de l'entorn natural.


Lloc o equipament:

Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: No

Durada:

3 h


Preu/alumne original:

7 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

4.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona a les activitats seleccionades realitzades per escoles o instituts de les comarques de Girona és de fins al 70 % del preu, un màxim de 2,50 €/alumne per a les activitats de matí, 1,50 €/alumne per a les activitats de tarda i 4 €/alumne per a activitats de dia sencer (matí i tarda).


Objectius:

1. Donar a conèixer les característiques, la importància i la biodiversitat d'aquest espai natural; 2. Sensibilitzar els alumnes sobre la importància dels espais naturals i la seva conservació; 3. Aprendre la rellevància dels aiguamolls com a hàbitat per a diferents espècies; 4. Fomentar la curiositat i la capacitat d'observació de l'entorn natural; 5. Comprendre l'impacte que l'activitat humana té sobre el parc natural i la necessitat de preservar-lo.


Descripció de l'activitat:

Aquesta activitat per a nens i nenes comença amb la recepció dels alumnes a l'entrada del parc, seguida d'una breu introducció a l'entorn. Es parla sobre la importància estratègica del parc per a les aus migrants, així com de la seva història, lligada a l'activisme ambiental i el moviment ecologista. A continuació, es fa una ruta a peu per diferents camins del parc per observar la fauna i la flora, i es visiten els observatoris d'ocells per observar de prop les espècies que habiten en l'àrea protegida. Finalment, es fa un taller d'educació ambiental per aprendre sobre les accions que es poden dur a terme per preservar l'entorn natural.


Materials utilitzats:

Guies visuals sobre la fauna i la flora dels aiguamolls de l'Empordà, binocles, llibreta i llapis.


Mecanismes d'avaluació:

Per mesurar l'èxit dels tallers, es duu a terme una enquesta digital que es proporciona al professorat. En aquesta enquesta, s'avaluen diversos aspectes, com ara la durada, l'organització, els materials de suport, el contingut i el rendiment de l'educador/a. Aquesta informació ens ajuda a identificar les àrees que cal millorar i a perfeccionar els tallers per oferir una experiència més enriquidora als assistents.


Observacions:

Cal portar calçat còmode, i en cas de temps assolellat es recomana portar gorra i protecció solar. Activitat condicionada a la meteorologia. El transport fins al parc natural no està inclòs al preu. El parc natural disposa de lavabos i d'una zona amb taules i bancs on es pot dinar còmodament.