Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Educa Viladrau

Pg. Farigoles, 3 bis
Viladrau - Osona
Telèfon: 619369081
Fax:
educa@educaviladrau.com
www.educaviladrau.com
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Castanyes i castanyers, un arbre estrany molt arrelat al Parc Natural del Montseny


Descripció breu:

Passejada pels boscos de castanyers, en la qual els castanyers joves, els castanyers centenaris i un munt de xafarderies ens permetran descobrir la castanya, el més famós dels nostres fruits tardorals, i el castanyer, el més desconegut dels nostres arbres. Una manera de redescobrir la cultura al voltant dels castanyers.


Lloc o equipament:

Boscos de castanyers del Parc Natural del Montseny.


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: Si

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: No

Durada:

3 h i 30 min


Preu/alumne original:

10.5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

8 €

* La subvenció de la Diputació de Girona a les activitats seleccionades realitzades per escoles o instituts de les comarques de Girona és de fins al 70 % del preu, un màxim de 2,50 €/alumne per a les activitats de matí, 1,50 €/alumne per a les activitats de tarda i 4 €/alumne per a activitats de dia sencer (matí i tarda).


Objectius:

1. Afavorir l'observació i la investigació; 2. Descobrir la singularitat del castanyer i les castanyes; 3. Redescobrir la cultura al voltant dels castanyers al Montseny; 4. Fomentar l'anàlisi crítica respecte a tot allò que descobrim.


Descripció de l'activitat:

10.30 h: arribada i esmorzar. 11.00 h: distribució dels alumnes en grups, cadascun dels quals farà l'itinerari en un temps diferent. «Què en sabem?», activitat que permet saber quins coneixements previs tenen els alumnes i compartir-los. Tot seguit es comença la passejada pels boscos de castanyers, en la qual castanyers joves, castanyers centenaris i un munt de xafarderies ens permetran descobrir la castanya, el més famós dels nostres fruits tardorals, i el castanyer, el més desconegut dels nostres arbres, amb l'objectiu d'incidir en la recuperació de la cultura al voltant dels castanyers. 13.20 h: «Què hem après?», activitat de reflexió final conjunta. 14.00 h: comiat.


Materials utilitzats:

Llapis, gomes, maquinetes i suports rígids.


Mecanismes d'avaluació:

Activitat «Què en sabem?»: primera presa de contacte amb el grup, observació directa de la seva implicació i participació. Activitat «Què hem après?»: valoració, anàlisi i conclusions. Full d'avaluació de l'activitat per a l'educador/a, el/la docent i l'alumnat.


Observacions:

Cal contactar telefònicament amb l'entitat per adaptar l'activitat a les necessitats del grup (treball previ i posterior, adaptació del nivell de les proves, etc.). Tot seguit, s'elabora un programa detallat de la jornada, que es fa arribar a l'escola perquè hi doni el vistiplau. La implicació i la participació dels docents durant l'activitat és clau per a la motivació dels alumnes, així com per poder aprofitar millor la informació per al treball posterior a l'escola.