Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Associació Mediambiental Xatrac

Urb. Font de Sant Llorenç (bústia 39)
Lloret de Mar - Selva
Telèfon: 670293265
Fax:
educacio@lacasadelmar.cat
www.xatrac.org
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Submergeix-te


Descripció breu:

Anem a l'aigua? Amb aquest paquet d'activitats, els vostres alumnes coneixeran en primera persona què amaga el mar de la platja de Fenals! A més, visitant les roques de la platja, descobriran com s'adapten els organismes per viure en un ecosistema rocós. Finalment, aprendran sobre els principals cicles vitals jugant a la platja.


Lloc o equipament:

Casa del Mar (Lloret), un indret on l'alumnat té contacte directe amb la natura i formació pràctica. Els llocs on es duen a terme les activitats disposen d'espais exteriors: mar, platja i litoral rocós.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

6 h


Preu/alumne original:

10.5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

6.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona a les activitats seleccionades realitzades per escoles o instituts de les comarques de Girona és de fins al 70 % del preu, un màxim de 2,50 €/alumne per a les activitats de matí, 1,50 €/alumne per a les activitats de tarda i 4 €/alumne per a activitats de dia sencer (matí i tarda).


Objectius:

1. Aprendre a utilitzar l'equip d'immersió lleugera d'una manera adequada i segura; 2. Reconèixer organismes marins del fons i del supralitoral; 3. Comprendre conceptes tot jugant a la natura; 4. Veure amb uns altres ulls el nostre mar per aprendre a valorar i protegir els ecosistemes marins; 5. Treballar en equip; 6. Fomentar la participació i el pensament crític.


Descripció de l'activitat:

Es fan tres activitats de manera rotativa en diferents espais per conèixer el medi marí submergint-se al mar: 1. Aprendrem a utilitzar l'equipament d'immersió lleugera amb tub respirador d'una manera adequada i segura. La riquesa del medi marí ens permet observar directament els organismes en el seu hàbitat natural; 2. Seguidament, farem un passeig pel litoral rocós per veure els organismes que viuen al supralitoral; 3. Acabarem a la platja, on farem un joc amb el qual aprendran què són els cicles vitals. Així es promouen valors de respecte al medi i de participació en la conservació dels ecosistemes.


Materials utilitzats:

Eines de mesura per a l'activitat de les roques, lupes de mà, safates de plàstic per col·locar-hi les algues, guies submergibles de les espècies marines de la Costa Brava, equip de busseig lleuger (màscara, tub, aletes i neoprè curt) i fitxes sobre cicles biològics.


Mecanismes d'avaluació:

Una vegada finalitzada l'activitat, la Diputació lliura una enquesta de valoració als professors i Xatrac en lliura una altra als monitors. L'equip educatiu es reuneix per avaluar els resultats de les enquestes pel que fa a l'organització, els continguts, la metodologia i els materials. S'obre una fitxa d'observacions en la qual es recullen els aspectes que cal millorar.


Observacions:

Cal que els alumnes portin calçat adequat per caminar per les roques, roba còmoda (preferiblement pantalons curts o que puguin arremangar-se), gorra i crema solar. Per anar a l'aigua, cal portar banyador i tovallola, i una muda per a després.