Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Ajuntament de Banyoles

Pl. dels Estudis, 2
Banyoles - Pla de l'Estany
Telèfon: 972574467
Fax:
museudarder@ajbanyoles.org
www.museusdebanyoles.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Investiguem els mamífers


Descripció breu:

Mitjançant diversos enigmes i jocs que durem a terme a les sales del Museu Darder de Banyoles, diferenciarem els mamífers de la resta d'animals i descobrirem com són, què mengen, on viuen, etc. Amb una dinàmica activa i participativa, descobrirem mamífers d'aquí i de països llunyans i aprendrem a distingir-los. Per aprofundir en els mamífers autòctons, treballarem amb diferents rastres (pèl, petjades, excrements, etc.) per poder identificar-los quan passegem pel bosc.


Lloc o equipament:

Museu Darder: Espai Darder.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

2 h


Preu/alumne original:

4.5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

3 €

* La subvenció de la Diputació de Girona a les activitats seleccionades realitzades per escoles o instituts de les comarques de Girona és de fins al 70 % del preu, un màxim de 2,50 €/alumne per a les activitats de matí, 1,50 €/alumne per a les activitats de tarda i 4 €/alumne per a activitats de dia sencer (matí i tarda).


Objectius:

1. Identificar les característiques principals dels mamífers; 2. Aprendre a observar els animals i distingir-ne les diferències; 3. Fomentar el respecte envers els animals mitjançant un millor coneixement; 4.Reconèixer la fauna del nostre territori i la necessitat de garantir-ne la conservació.


Descripció de l'activitat:

A l'Espai Darder, i mitjançant diverses dinàmiques i jocs, es treballen els aspectes fonamentals dels mamífers fixant-se en el pèl, el color, l'alimentació, l'hàbitat i parts del cos destacades. Es pretén que els alumnes descobreixin i estableixin els patrons característics d'aquest grup d'animals per mitjà de la deducció, tot i que observaran excepcions i particularitats d'alguns mamífers curiosos. Aprofitant la col·lecció Darder, podran observar mamífers de territoris molt llunyans i diferenciar-los dels mamífers que podem trobar a casa nostra.


Materials utilitzats:

Col·lecció Darder, làmines diverses, enigmes, motlles de rastres, excrements, pells, banyes, ossos de diferents mamífers i fitxes de treball.


Mecanismes d'avaluació:

Al final de l'activitat es destina un temps a consolidar els aprenentatges mitjançant les conclusions a què s'ha arribat a partir de l'experiència. Posteriorment, es fa arribar una enquesta al professorat perquè avaluï diversos aspectes de l'activitat, incloent-hi la valoració que en fa l'alumnat, ja que la seva experiència qualitativa, juntament amb la del professorat, és determinant. D'altra banda, l'equip d'educadors també completa una enquesta de valoració en finalitzar cada sessió.


Observacions: