Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Ajuntament de Banyoles

Pl. dels Estudis, 2
Banyoles - Pla de l'Estany
Telèfon: 972574467
Fax:
museudarder@ajbanyoles.org
www.museusdebanyoles.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Entrem al laboratori: descobrim les nàiades


Descripció breu:

A les instal·lacions del laboratori de nàiades descobrirem aquest curiós mol·lusc autòcton de l'estany, les característiques, el cicle de vida i les tasques de recuperació i reinserció que se'n fan des del Consorci de l'Estany.


Lloc o equipament:

Laboratori de nàiades del Consorci de l'Estany.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: Si

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

1 h i 30 min


Preu/alumne original:

4.5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

3 €

* La subvenció de la Diputació de Girona a les activitats seleccionades realitzades per escoles o instituts de les comarques de Girona és de fins al 70 % del preu, un màxim de 2,50 €/alumne per a les activitats de matí, 1,50 €/alumne per a les activitats de tarda i 4 €/alumne per a activitats de dia sencer (matí i tarda).


Objectius:

1. Identificar les característiques principals de les nàiades, bivalves amb un peculiar sistema reproductiu amb parasitisme de peixos; 2. Introduir-se en la classificació i el reconeixement dels diversos grups d'animals; 3. Sensibilitzar l'alumnat en la protecció i la preservació dels ecosistemes naturals; 4. Fomentar el respecte envers l'entorn mitjançant un millor coneixement d'aquest; 5. Identificar les espècies exòtiques i autòctones.


Descripció de l'activitat:

Visitem les instal·lacions del laboratori de cria de nàiades del Consorci de l'Estany, on coneixerem quina tasca s'hi du a terme i per què és important la preservació i la reinserció d'espècies autòctones. Ens centrarem a conèixer les diverses espècies d'aquest curiós mol·lusc autòcton de l'estany, el cicle de vida, les característiques i, a través seu, coneixerem també la diversitat de l'ecosistema.


Materials utilitzats:

Làmines diverses i exemplars de nàiades preparats per a l'observació.


Mecanismes d'avaluació:

Al final de l'activitat es destina un temps a consolidar els aprenentatges mitjançant les conclusions a què s'ha arribat a partir de l'experiència. Posteriorment, es fa arribar una enquesta al professorat perquè avaluï diversos aspectes de l'activitat, incloent-hi la valoració que en fa l'alumnat, ja que la seva experiència qualitativa, juntament amb la del professorat, és determinant. D'altra banda, l'equip d'educadors també completa una enquesta de valoració en finalitzar cada sessió.


Observacions: