Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Ajuntament de Banyoles

Pl. dels Estudis, 2
Banyoles - Pla de l'Estany
Telèfon: 972574467
Fax:
museudarder@ajbanyoles.org
www.museusdebanyoles.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Els secrets de l'estany


Descripció breu:

Ajudarem en Blauet a trobar els secrets que amaguen les plantes de l'estany de Banyoles abans que un follet pocavergonya les talli. Pel camí, tot jugant i observant, aprendrem un munt de coses sobre l'estany. És una activitat de descoberta de l'estany de Banyoles que comença al Museu Darder i ens porta a la vora de l'estany amb el trenet turístic.


Lloc o equipament:

Museu Darder: Espai d'Interpretació de l'Estany.


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: No

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

3 h


Preu/alumne original:

7 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

4.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona a les activitats seleccionades realitzades per escoles o instituts de les comarques de Girona és de fins al 70 % del preu, un màxim de 2,50 €/alumne per a les activitats de matí, 1,50 €/alumne per a les activitats de tarda i 4 €/alumne per a activitats de dia sencer (matí i tarda).


Objectius:

1. Interactuar amb el medi natural; 2. Iniciar-se en les característiques i les particularitats de l'estany de Banyoles; 3. Introduir-se en el coneixement dels animals que viuen a l'estany; 4. Conèixer la varietat de plantes que poden viure al costat de l'estany i comprendre'n la utilitat i el valor; 5. Descobrir el museu com un espai educatiu on es poden aprendre coses noves; 6. Gaudir dels descobriments i els aprenentatges individuals i grupals; 7. Desenvolupar hàbits de respecte i estima envers la natura.


Descripció de l'activitat:

Activitat adreçada als alumnes d'educació infantil a fi que coneguin i descobreixin l'estany de Banyoles, el seu funcionament i la seva importància. Es planteja un treball amb un cert component lúdic, de contacte directe amb el medi, basat en l'observació, la descoberta, el joc i la imaginació. L'activitat es basa en el personatge d'en Blauet de l'estany, del conte Blauet i els 10 secrets, sobre les funcions de la vegetació (de la col·lecció «En Blauet de l'Estany»; 5). L'activitat consisteix en la presentació dels personatges i de la història amb l'ajut de titelles, un itinerari ple de jocs per descobrir l'Espai d'Interpretació de l'Estany del museu i un itinerari amb el trenet turístic fins a la vora de l'estany, on observarem i explorarem la vegetació i la fauna.


Materials utilitzats:

Titelles, làmines d'animals, pots, lupa, safates, etc.


Mecanismes d'avaluació:

Al final de l'activitat es destina un temps a consolidar els aprenentatges mitjançant les conclusions a què s'ha arribat a partir de l'experiència. Posteriorment, es fa arribar una enquesta al professorat perquè avaluï diversos aspectes de l'activitat, incloent-hi la valoració que en fa l'alumnat, ja que la seva experiència qualitativa, juntament amb la del professorat, és determinant. D'altra banda, l'equip d'educadors també completa una enquesta de valoració en finalitzar cada sessió.


Observacions:

1. Es recomana portar calçat i roba còmodes; 2. Aquesta activitat s'inicia al Museu Darder i finalitza a l'estany. El trajecte entre el museu i l'estany es fa amb el trenet turístic, que està inclòs en el preu de l'activitat.