Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu de la Mediterrània - Ajuntament de Torroella de Montgrí

C/ d'Ullà, 31
Torroella de Montgrí - Baix Empordà
Telèfon: 972755180
Fax: -
educacio@museudelamediterrania.cat
www.museudelamediterrania.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Sol·licitud de l'activitat

Títol:

Connectem amb l'entorn: les caixes de la natura


Descripció breu:

Primer contacte de l'alumnat amb una visió científica del paisatge que ens envolta. L'activitat es desenvolupa per un itinerari tranquil i accessible del Montgrí, on s'hauran col·locat les caixes amb les dinàmiques a realitzar. Es presentarà l'entorn, introduint el vocabulari del treball previ. Es començarà l'itinerari i s'aniran trobant les caixes, en cadascuna de les quals s'haurà introduït un element de la natura i del paisatge per pensar i comprendre l'entorn. Es motivarà la participació durant tota l'activitat. Hi haurà un espai de cloenda final.


Lloc o equipament:

Vessants del Montgrí.


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: No

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1 h i 30 min


Preu/alumne original:

6 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

4.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona a les activitats seleccionades realitzades per escoles o instituts de les comarques de Girona és de fins al 70 % del preu, un màxim de 2,50 €/alumne per a les activitats de matí, 1,50 €/alumne per a les activitats de tarda i 4 €/alumne per a activitats de dia sencer (matí i tarda).


Objectius:

Primer contacte de l'alumnat amb una visió científica de la natura: 1. Entendre els diferents elements que la formen: fauna, vegetació, geologia, clima, com a paisatge natural; i agricultura, eines, edificacions, com a paisatge humà. 2. Fomentar el respecte, la preservació i l'estima per l'entorn proper. 3. Motivar l'esperit de descoberta i de joc per comprendre l'entorn i les seves interrelacions.


Descripció de l'activitat:

L'activitat es desenvolupa per un itinerari tranquil del Montgrí, on s'hauran col·locat les caixes amb les dinàmiques a realitzar. Es presentarà l'activitat al grup i se li explicarà la dinàmica i la finalitat: conèixer com és la natura del nostre voltant. Es farà una primera aproximació al paisatge demanant a l'alumnat que descrigui el que veu i també introduint el vocabulari del treball previ. Es motivarà la participació durant tota l'activitat. Es començarà l'itinerari i s'aniran trobant les caixes, en cadascuna de les quals s'haurà introduït un element de la natura i del paisatge per pensar i comprendre l'entorn: els colors, els sons, les formes, els animals, les fulles i les olors, entre altres. En finalitzar les accions, crearem un espai de cloenda on parlarem de com és el nostre entorn a partir de les percepcions que ha viscut l'alumnat.


Materials utilitzats:

Caixes, peluixos, lona, targetes amb pistes per desxifrar, pots lupa, llençols, dibuixos d'organismes, ventalls, fulloles de colors.


Mecanismes d'avaluació:

Avaluació contínua durant el desenvolupament de l'activitat.


Observacions:

Cal dur roba i calçat còmodes per caminar, aigua i esmorzar. Es lliura un treball previ i un treball posterior per treballar a l'aula la consolidació de continguts. La durada de l'activitat s'adapta al ritme de cada grup.