Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Ajuntament de Banyoles

Pl. dels Estudis, 2
Banyoles - Pla de l'Estany
Telèfon: 972574467
Fax:
museudarder@ajbanyoles.org
www.museusdebanyoles.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Descobrim els insectes


Descripció breu:

Activitat que combina la visita a l'Espai Darder amb un itinerari per l'estany de Banyoles. Us proposem una introducció al món dels insectes per aprendre a distingir-los d'altres grups d'invertebrats i descobrir-ne les característiques. Després ens acostarem a la vora de l'estany per fer-ne una cerca i veure espècimens en viu.


Lloc o equipament:

Museu Darder i sortida fins a l'estany.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

3 h


Preu/alumne original:

7 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

4.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona a les activitats seleccionades realitzades per escoles o instituts de les comarques de Girona és de fins al 70 % del preu, un màxim de 2,50 €/alumne per a les activitats de matí, 1,50 €/alumne per a les activitats de tarda i 4 €/alumne per a activitats de dia sencer (matí i tarda).


Objectius:

1. Identificar les característiques principals dels insectes; 2. Introduir-se en la classificació i el reconeixement dels diversos grups d'animals; 3. Sensibilitzar els alumnes envers la protecció de la natura; 4. Fomentar el respecte envers els animals mitjançant un millor coneixement.


Descripció de l'activitat:

A l'Espai Darder, mitjançant diverses dinàmiques i jocs, farem una introducció sobre els diferents grups d'animals i la seva classificació, i llavors ens centrarem en els insectes per fixar-nos en les característiques definitòries. A continuació, durem a terme un treball d'anàlisi i classificació de diferents tipus d'invertebrats a través de mostres. Tot seguit, ens desplaçarem fins a l'estany per cercar i observar espècies en viu.


Materials utilitzats:

Làmines diverses, fitxes de treball, mostres de diferents tipus d'invertebrats i materials diversos per a l'observació.


Mecanismes d'avaluació:

Al final de l'activitat es destina un temps a consolidar els aprenentatges mitjançant les conclusions a què s'ha arribat a partir de l'experiència. Posteriorment, es fa arribar una enquesta al professorat perquè avaluï diversos aspectes de l'activitat, incloent-hi la valoració que en fa l'alumnat, ja que la seva experiència qualitativa, juntament amb la del professorat, és determinant. D'altra banda, l'equip d'educadors també completa una enquesta de valoració en finalitzar cada sessió.


Observacions:

1. En el cas de la sortida, cal portar roba i calçat còmodes; 2. Per les característiques de l'activitat, recomanem fer-la durant els mesos de tardor o primavera; 3. Aquesta activitat s'inicia al Museu Darder i finalitza a l'estany, amb un recorregut a peu.