Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Sorbus, SC

Pl. Catalunya, 2, 2n 2a
Sant Gregori - Gironès
Telèfon: 972272753
Fax:
info@sorbus.cat
www.sorbus.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Sol·licitud de l'activitat

Títol:

Girona, ciutat natural


Descripció breu:

Activitat que es desenvolupa per diferents indrets de la ciutat de Girona i el seu entorn, amb l'objectiu de conèixer la natura més propera a la ciutat i la importància de conservar-la. Es proposa passejar per les pedreres, la vall de Sant Daniel, els rius i les hortes de prop del Ter o els boscos de Palau o de Taialà, amb la utilització de materials educatius específics adaptats a cada indret.


Lloc o equipament:

Entorns naturals de la ciutat de Girona: vall de Sant Daniel, pedreres, aiguamolls i hortes de Santa Eugènia, rius i deveses (Galligants, Onyar, Ter i Güell) i boscos de Palau i de Taialà.


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

4 h


Preu/alumne original:

9.5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

7 €

* La subvenció de la Diputació de Girona a les activitats seleccionades realitzades per escoles o instituts de les comarques de Girona és de fins al 70 % del preu, un màxim de 2,50 €/alumne per a les activitats de matí, 1,50 €/alumne per a les activitats de tarda i 4 €/alumne per a activitats de dia sencer (matí i tarda).


Objectius:

1. Valorar els espais naturals propers a les ciutats i sensibilitzar sobre la necessitat de conservar-los; 2. Aprendre a interpretar el paisatge i comprendre les transformacions que els humans hi han dut a terme; 3. Conèixer els boscos, els rius i els espais agrícoles de l'entorn de Girona i entendre els profits ecològics i materials que els humans n'obtenim.


Descripció de l'activitat:

L'activitat es du a terme per diferents espais naturals de la ciutat de Girona, seleccionats segons els interessos del centre educatiu: vall de Sant Daniel, les Pedreres, aiguamolls i hortes de Santa Eugènia, rius i deveses (Galligants, Onyar, Ter i Güell) i boscos de Palau i de Taialà. Comença descobrint la història de la Girona, diferenciant la Girona antiga de la moderna, i observant els elements naturals que n'han determinat la ubicació i el creixement (rius, pedreres, planes fèrtils, etc.) Es reflexiona sobre els beneficis de disposar d'espais naturals propers a les ciutats que acullen llocs d'esbarjo i espais encara productius com boscos i hortes. S'identifiquen els diferents arbres, arbustos, lianes i herbes de l'entorn immediat i la seva distribució en funció de les condicions ambientals particulars, així com les espècies conreades en hortes i camps encara actius.


Materials utilitzats:

Material en suport informàtic amb propostes de treball previ i posterior a la sortida adaptats a cada indret; guies de camp; joc de capses per a la identificació de fulles (CM i CS); joc de paleta de colors (EI i CI) per omplir amb fulles, flors, etc.


Mecanismes d'avaluació:

Conversa avaluativa final amb els alumnes per valorar els coneixements adquirits. Valoració conjunta de l'equip de monitors i el professorat. Lliurament d'enquesta per retornar omplerta. Valoració de l'enquesta un cop rebuda.


Observacions: