Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

FUNDACIÓ CULTURAL EL FOMENT

Plaça Marques de Camps 9, 5e. 3a.
Girona - Gironès
Telèfon: 972983712
Fax:

www.elfomentgirona.cat
Sol·licitud de l'activitat

Títol:

Balls i danses catalanes (taller)


Descripció breu:

Des de l'Escola d'El Foment de Girona volem oferir una formació artística basada en la dansa, la cançó i la glosa, més enllà de les nostres parets. Per això volem reivindicar el nostre patrimoni cultural com un element indispensable per a l'aprenentatge i la socialització en el nostre context cultural. En aquest taller ens endinsarem en la cultura popular tot aprenent diferents danses vives del territori. Coneixerem el seu context, quina música les acompanya, el seu origen, i les aprendrem a ballar.


Lloc o equipament:

Escola d'El Foment de Girona o centre educatiu


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Àmbit geogràfic on s'ofereix l'activiat:

Alt Empordà: Si

Baix Empordà: Si

Garrotxa: Si

Gironès: Si

Pla de l'Estany: Si

Ripollès: Si

La Selva: Si


Preu/alumne per sessió original:

4 €

Número de sessions:

1

Preu/alumne amb subvenció aplicada per a la totalitat de sessions

1.75 €

Objectius:

1. Identificar la cultura popular i tradicional com a part del nostre patrimoni immaterial, que requereix la participació per assegurar-ne la supervivència. 2. Acostar la cultura catalana a través de la dansa i la cançó, i difondre la dansa tradicional entre els infants i joves. 3. Recuperar la dansa com un element clau cultural i de cohesió social. 4. Aprendre danses i cançons tradicionals i conèixer-ne el context. 5. Treballar el moviment propi i el respecte envers els companys.


Descripció de l'activitat:

Ens endinsarem en el coneixement de diferents danses vives dels Països Catalans. Aprendrem una colla de balls i danses adequats a l'edat dels participants. Coneixerem el seu context, l'origen, la música que els acompanya, així com les formacions musicals i els instruments que els acompanyen. Aprendrem diferents balls en rotllana, en filera, en doble filera, amb canvis de parella, amb algun objecte a les mans...


Materials utilitzats:

Pantalla amb projector per projectar material audiovisual i equip de música.


Mecanismes d'avaluació:

Els últims minuts abans d'acabar la sessió es faran una sèrie de preguntes i reflexions al voltant de l'activitat per analitzar i comprovar els coneixements que han adquirit els alumnes, i fer que en siguin conscients. També es passarà un qüestionari d'avaluació als professors.


Observacions:

La durada del taller dependrà de les edats dels alumnes. Per als més petits serà de 60 minuts i per als més grans, fins a 90 minuts. Si el tallerista s'ha de desplaçar, el cost del desplaçament anirà a part.