Esbart Joaquim Ruyra-DeziroAGO
Esbart Joaquim Ruyra-DeziroAGO
Esbart Joaquim Ruyra-DeziroAGO
Grup amateur
Dansa
Públic familiar
Sinopsi

DeziroAgo tracta de la voluntat, o la necessitat, de fer un món més bonic. En ple segle XXI, la humanitat es troba en un moment ple d’incerteses i qüestions que cal afrontar de forma immediata: el canvi climàtic, les crisis de refugiats arreu del món, les guerres, el col·lapse del sistema capitalista, l’ús de notícies falses per controlar l’opinió pública, o la persistència de rols i estructures patriarcals, entre d’altres. DeziroAgo posa de manifest com totes aquestes problemàtiques, més enllà de ser grans titulars o estadístiques, afecten persones individuals que les pateixen en pròpia pell veient-se privades dels drets humans més bàsics. Són realitats que tots coneixem, que hem sentit a les notícies i, probablement, no ens deixen indiferents, i desitjaríem (deziro) un món millor i més just. Malauradament, aquest primer impuls humà es veu anestesiat, sovint, per l’individualisme i infantilisme que es propicia des de fenòmens com les xarxes socials i el consumisme. L’espectacle vol ser un crit a l’acció (ago) col·lectiva i a la mobilització social. Un cant a l’esperança i al retrobament del «jo» en relació amb el «tots» com a únic camí compartit per superar els grans reptes del segle XXI.

Currículum

L’Esbart Joaquim Ruyra ja té una trajectòria de seixanta anys d’espectacles d’arrel tradicional. Des del 1963, ha seguit una línia de treball d’exigència i rigor amb la base de la dansa tradicional, però adaptant-se als nous temps, per oferir un espectacle amb presa de terra, fidel quan ha calgut, però també innovador quan ha fet falta. Actualment, el cos de dansa de l’entitat ofereix un espectacle que recull coreografies de caràcter tradicional i d’autors de talla nacional com Manuel Cubeles, Albert Sans, Jaume Guasch, Eduard Ventura o Joan Serra, així com de David Martínez i Xavier Bagà. En els darrers anys, l’entitat ha fet aproximacions cap a altres llenguatges encarregant coreografies a creadors com Cesc Gelabert o Montse Colomé. L’Esbart ha recorregut tots els Països Catalans i una bona part d’Europa, Amèrica i Àsia. Ha ofert un parell d’actuacions al Palau de la Música Catalana (2003 i 2013), al Festival de Peralada (el 1994 amb l’Esbart Marboleny de les Preses, i el 2003), el Festival de la Porta Ferrada (2012) o bé la representació de Catalunya a l’Exposició Internacional de Sevilla (1992). Els darrers anys, el grup ha actuat a Corea del Sud i Xangai.

Fitxa artística
Autoria:Montse Colomé, Ester Plana i Quim Rutllant
Direcció:
:Esbart Joaquim Ruyra
Durada de l'espectacle:1 h
Públic:Familiar
Edats:Totes les edats
Fitxa tècnica
Mides escenari:Tot i que sempre es pot adaptar, el mínim per poder dur a terme l'espectacle és un escenari de 8 m x 8 m amb il·luminació suficient (per definir), així com cobertura auditiva per a tot l’escenari, amb monitoratge, i platea.

Temps de muntatge:Segons la sala i l'espai
Temps de desmuntatge:Segons la sala i l'espai
Dades de contacte
Nom de contacte:
Anna Turon Roca
Nom del grup:
Esbart Joaquim Ruyra
Telèfon mòbil:
677436639
Adreça electrònica:
anna@esbartjoaquimruyra.cat
Municipi:
Blanes
Codi postal:
17300
Web:
www.esbartjoaquimruyra.cat
Import del caixet
900 euros
Exempt d'IVA
Etiquetes
Clàssica
Contemporània
Valoracions
0 / 5
0 valoracions