La plàstica de l'incendi (taller monogràfic de creació plàstica col·lectiva a través del sabotatge - 3 h) Laia Claver Nadal
Laia Claver Nadal-La plàstica de l'incendi (taller monogràfic de creació plàstica col·lectiva a través del sabotatge - 3 h)
Grup professional
Taller
Apte per a biblioteques
Públic familiar
Sinopsi

Sovint la flama creativa queda esmorteïda per un aiguat dens d’expectatives. Què passa si ens obliguem a centrar-nos només en la llum de la flamarada? I si ens obliguem a trencar la linealitat del binomi creació-resultat? Com reaccionem quan les ràfegues de vents que ens són alienes ens fan virar de direcció? En aquest taller de creació plàstica treballarem de manera col·lectiva la resiliència en els processos creatius i veurem com el sabotatge pot conduir-nos a llocs inesperats. Una oportunitat de descobrir nous horitzons posant el procés de creació al centre i on aquest resultat ?que passa a segon pla? deixa de ser individual per esdevenir una creació d’autoria col·lectiva on res és possible sense la interacció amb l’altre. El taller està dividit en dues parts: 1. l’incendi (l’espurna, la flamarada i la incandescència) - creació col·lectiva guiada a través del sabotatge col·lectiu amb tècnica mixta (collage, tècnica seca, etc.); 2. la reforestació: la cendra i el rebrot (recomposició i reciclatge de materials sorgits de la primera part i tancament de la sessió). Els grups per franges d’edat són els següents: de 13 a 16 anys, i adults (a partir de 17 anys). El màxim d’assistents recomanat és de 12 persones per grup (per a grups de més persones, consulteu-ho).

Currículum

Soc cos i paraula. Es diu també que soc poeta, editora i gestora cultural. Després d’haver cursat tres anys d’estudis de Sociologia, em van intentar formar i deformar a l’Escola Llotja (Barcelona) i l’Escola Ondara (Tàrrega) amb arts plàstiques (pintura, escultura i gravat) mentre anava escrivint versos als reversos de qualsevol tovalló de paper. El 2015, any tremendo, vam crear l’editorial Edicions Tremendes, amb qui vaig publicar Moviments de pell i escates i on vaig treballar d’editora durant set anys. Des de llavors he focalitzat la mirada en les diversions, distorsions i perversions de la paraula, he escrit dos llibres més, he creat espectacles multidisciplinaris, he participat en festivals d’arts experimentals i he recitat on m’han deixat. També he impartit cursos literaris per la ILC i diverses biblioteques, he organitzat cicles poètics, he treballat de productora de festivals literaris i de teatre amateur, i he continuat embrutant els marges de qualsevol full en blanc. En l’actualitat, treballo com a freelance i combino la creació, la producció i la formació informal, amb tota la il·lusió posada a fer que la literatura depassi les fronteres del paper i esdevingui un eix de transformació social i personal al qual ens podem acostar des de la vivència i l’experimentació.

Fitxa artística
Autoria:Laia Claver Nadal
Direcció:
Durada de l'espectacle:3 h (depenent de la franja d'edat del grup es pot adaptar)
Públic:Familiar
Edats:A partir de 13 anys (diferents franges)
Fitxa tècnica
Mides escenari:Espai ampli amb taules grans (ideal 2 m x 1 m) i cadires per a totes les persones participants. Si és possible, espai que disposi de punt d'aigua (si no és possible, es poden trobar solucions). Ben il·luminat.
Temps de muntatge:
Temps de desmuntatge:
Requeriments tècnics per l'espai- Materials: no inclosos; per concretar segons el nombre de persones del grup.
Dades de contacte
Nom de contacte:
Laia Claver Nadal
Nom del grup:
Laia Claver Nadal
Telèfon mòbil:
646482150
Adreça electrònica:
laia.claver@gmail.com
Municipi:
Cassà de la Selva
Codi postal:
17244
Web:
www.laiaclaver.com
Import del caixet
300 euros (consultar desplaçaments)
Exempt d'IVA
Etiquetes
Taller de manualitats
Taller d'arts
Valoracions
0 / 5
0 valoracions