La subversiva (recital transfeminista) Laia Claver Nadal
Laia Claver Nadal-La subversiva (recital transfeminista)
Laia Claver Nadal-La subversiva (recital transfeminista)
Grup professional
Teatre
Apte per a biblioteques
Públic familiar
Sinopsi

La SubVERSiva és un recital poètic a cavall entre la poesia slam, la polipoesia i la poesia escènica. Amb una posada en escena minimalista ?sense floritures ni atrezzos per donar importància a la paraula? i amb un marcat to feminista i reivindicatiu, les poetes, Olza Olzeta i Laia Claver, interpreten textos i citacions de poetes i pensadores feministes de la història, que intercalen amb textos propis. El recital transita per temes com les relacions interpersonals, l’empoderament o l’alliberament dels cossos, entre altres. I ofereix una mirada calidoscòpica i heterogènia sobre alguns dels subjectes cabdals dels diferents corrents i tesis feministes, utilitzant paraules de dones tan diverses com G. D. Anderson, Simone de Beauvoir, Mireia Calafell, Antonina Canyelles, Letty Cottyn, Angela Davis, Emily Dickinson, Gloria Fuertes, Maria Mercè Marçal, Ángeles Mastretta, Dolors Miquel, Sònia Moll, Virginia Woolf, Mary Wollstonecraft, entre altres. En definitiva, La SubVERSiva és un espectacle on la paraula esdevé vehicle d’emocions, agent de cohesió, revulsiu de consciències i eina de transformació social apta per a tots a públics de ment oberta i escolta activa.

Currículum

Soc cos i paraula. Es diu també que soc poeta, editora i gestora cultural. Després d’haver cursat tres anys d’estudis de Sociologia, em van intentar formar i deformar a l’Escola Llotja (Barcelona) i l’Escola Ondara (Tàrrega) amb arts plàstiques (pintura, escultura i gravat) mentre anava escrivint versos als reversos de qualsevol tovalló de paper. El 2015, any tremendo, vam crear l’editorial Edicions Tremendes, amb qui vaig publicar Moviments de pell i escates i on vaig treballar d’editora durant set anys. Des de llavors he focalitzat la mirada en les diversions, distorsions i perversions de la paraula, he escrit dos llibres més, he creat espectacles multidisciplinaris, he participat en festivals d’arts experimentals i he recitat on m’han deixat. També he impartit cursos literaris per la ILC i diverses biblioteques, he organitzat cicles poètics, he treballat de productora de festivals literaris i de teatre amateur, i he continuat embrutant els marges de qualsevol full en blanc. En l’actualitat, treballo com a freelance i combino la creació, la producció i la formació informal, amb tota la il·lusió posada a fer que la literatura depassi les fronteres del paper i esdevingui un eix de transformació social i personal al qual ens podem acostar des de la vivència i l’experimentació.

Fitxa artística
Autoria:Diverses
Direcció:
Actor/Actriu:Olza Olzeta (poeta i rapsoda)
Actor/Actriu:Laia Claver (poeta i rapsoda)
:
Durada de l'espectacle:Entre 50 i 60 min
Públic:Familiar
Edats:A partir de 13 anys
Fitxa tècnica
Mides escenari:4 m x 2 m (adaptable segons l'espai; es pot fer també sense tarima)
Temps de muntatge:15 min
Temps de desmuntatge:5 min
Requeriments tècnics per l'espai- 2 micròfons amb pal de micro + amplificació (si es fa en sales de biblioteques i no hi ha soroll de fons, es pot fer també sense amplificació)
- 2 tamborets (opcional)
- 1 o 2 faristols (llum de pinça per al faristol depenent de la il·luminació del lloc), opcional.
Dades de contacte
Nom de contacte:
Laia Claver Nadal
Nom del grup:
Laia Claver Nadal
Telèfon mòbil:
646482150
Adreça electrònica:
laia.claver@gmail.com
Municipi:
Cassà de la Selva
Codi postal:
17244
Web:
www.laiaclaver.com
Import del caixet
300 euros (consultar desplaçaments)
No exempt d'IVA (21 %)
Etiquetes
Espectacle literari
Text clàssic
Text contemporani
Valoracions
0 / 5
0 valoracions