NarrAcció. Taller de narració oral Rosa Vilà Font
Rosa Vilà Font -NarrAcció. Taller de narració oral
Grup professional
Taller
Apte per a biblioteques
Sinopsi

Us proposo un taller pràctic i vivencial per introduir-nos en l’art de la narració oral, la narració oral com a eina pedagògica, lúdica, eficient i sensible, en la cerca de camins i estratègies d’acostament a la lectura guiats per les emocions. El contingut ens portarà a conèixer i desenvolupar les capacitats de la nostra veu i el nostre cos, com a vies de comunicació. Per a això: buscarem la pròpia veu narradora; anirem de la tradició oral a la literatura escrita; buscarem com sonen els llibres, i molt més. La voluntat és fer un viatge interactiu i dinàmic, que ens ajudi a obrir les portes de la imaginació. Si us voleu endinsar en aquest món màgic, ens deixarem endur pels camins dels contes contats.

Currículum

Soc la Rosa, formada en l’àmbit de les humanitats i les arts, he treballat durant molts anys en llibreries i explicant contes. Vaig fer la meva incursió en ràdio per després definir-me com a emprenedora en el món de les arts escèniques, tocant una mica tots els aspectes que hi estan relacionats, des de l’actuació fins a la producció i la direcció; però, sobretot des de l’any 1999, m’agrada pensar i actuar com a narradora oral, o sigui, contacontes. Soc fundadora i part de la companyia Vadecontes, amb qui vam visitar bona part del territori explicant bones històries a biblioteques, escoles, festivals..., i també fent cursos de narració oral, visites guiades i escrivint unes llegendes que vam publicar en CD i format llibre. Una beca de la Generalitat de Catalunya per a creadors culturals em va portar l’any 2006 a viatjar al nord de Mèxic i desenvolupar un projecte sociocultural com a narradora oral. He viscut a l’estat fronterer d’aquell país, a Sonora, durant disset anys, on he seguit amb les tasques de formació i realització de tot tipus d’esdeveniments relacionats amb la narració oral i el teatre, com a artista, docent i gestora independent, treballant per a institucions i empreses. Actualment resideixo a Girona i col·laboro a la llibreria CalMot, especialitzada en literatura infantil i juvenil. Fomentar la lectura, fer desenvolupar la imaginació i crear cultura de la pau, sobretot, em mouen cap a seguir contant, creant i compartint bones històries per a tota la família.

Fitxa artística
Autoria:Rosa Vilà Font, amb eines i referències d'especialistes en l'art de narrar oralment
Direcció:
Director/a:Rosa Vilà Font, instructora.
:
Durada de l'espectacle:De 8 a 10 h com a mínim (taller introductori i fet a mida segons les necessitats)
Públic:Adults
Edats:A partir de 17 anys
Fitxa tècnica
Mides escenari:Espai còmode per fer el taller
Temps de muntatge:10 min
Temps de desmuntatge:10 min
Requeriments tècnics per l'espaiEspai amb caires i taules, i també amb prou lloc per fer exercicis de cos i moviment. Equip per a audiovisual (per concretar).


Dades de contacte
Nom de contacte:
Rosa Vilà Font
Nom del grup:
Rosa Vilà Font
Telèfon mòbil:
621200589
Adreça electrònica:
vilafontr@gmail.com
Municipi:
Girona
Codi postal:
17006
Web:
Import del caixet
A concretar.
Exempt d'IVA
Etiquetes
Taller de contes
Valoracions
0 / 5
0 valoracions