Homes que estimen Canvia el conte
Canvia el conte-Homes que estimen
Canvia el conte-Homes que estimen
Canvia el conte-Homes que estimen
Canvia el conte-Homes que estimen
Canvia el conte-Homes que estimen
Canvia el conte-Homes que estimen
Canvia el conte-Homes que estimen
Grup professional
Teatre
Apte per a biblioteques
Sinopsi

En una nit serena, un nen inquiet s’aixeca del seu son amb preguntes profundes que ressonen en el cor dels adults: «Per què hi ha guerres?». Amb la saviesa de l’avi com a guia, pare i fill inicien un viatge en què, amb humor i imaginació, intenten desentranyar com l’abús de poder es gesta i com les preconcepcions de gènere estan ancorades en un antic model de masculinitat que ja no concorda amb la realitat d’avui. L’obra Homes que estimen no solament exposa aquestes qüestions, sinó que també presenta interrogants profunds formulats per homes que, en una reflexió valenta, estan disposats a renunciar als seus privilegis. Els homes d’aquesta obra reconeixen que aquests privilegis històrics no els permeten viure amb autenticitat, apreciar-se plenament a ells mateixos, i en conseqüència, establir relacions profundes i respectuoses amb les persones del seu voltant. Inspirant-se en el vídeo Nous herois, pirates i prínceps del projecte Canvia el conte, es mostra una anàlisi profunda sobre com els homes són socialitzats. L’obra destaca la necessitat d’espais segurs, com els «cercles d’homes», on els nois poden conversar i debatre sobre la seva identitat. Ovidi Llorente Saguer ha encapsulat aquesta reflexió en una peça teatral que no només és entreteniment, sinó que també provoca, desafia i il·lumina. Convida la gent jove, especialment els nois, a submergir-se en aquesta aventura introspectiva, amb l’objectiu d’inspirar-los a reflexionar, desmantellar estereotips, i trobar una manera més enriquidora i autèntica de viure la masculinitat en l’era actual.

Currículum

Canvia el conte va néixer el 2018 com un projecte de coeducació i prevenció de les violències masclistes, impulsat per la sociòloga i agent d’igualtat Cristina Vila Peñuelas. La iniciativa va començar amb un vídeo impactant que utilitzava titelles per reinterpretar la història de la Caputxeta Vermella i el teatre fòrum per implicar el públic. Aquest vídeo va rebre una gran resposta, i es van crear altres vídeos basats en contes clàssics que tractaven de temes com les violències sexuals, les relacions abusives, la visibilització de noies autistes i les noves masculinitats. Amb el temps, les representacions es van expandir a teatres, centres educatius i cívics, amb actors professionals. L’objectiu central és sensibilitzar la societat sobre les desigualtats de gènere i les violències a través de l’expressió artística. Cada adaptació té un objectiu específic: 1. La Caputxeta Vermella surt del conte (prevenció de les violències sexuals). 2. La Bella surt del conte (relacions de parella saludables i equitatives). 3. L’aneguet lleig («Nosaltres també podem volar alt», visibilització de noies autistes). 4. Nous herois, pirates i prínceps (noves masculinitats). 5. Mirallet màgic, els likes o m’agrades no importen (Blancaneus, pressió estètica). Aquests espectacles no només entretenen, sinó que també eduquen i conviden a la reflexió sobre temes crucials relacionats amb les relacions, la diversitat i la igualtat de gènere.

Fitxa artística
Autoria:Ovidi Llorente Saguer
Direcció:
Director/a:Ovidi Llorente Saguer
Actor/Actriu:Ovidi Llorente Saguer
Actor/Actriu:Jose Malaguilla
Actor/Actriu:Jordi Manyà Freixa
Director/a:Cristina Vila Peñuelas
Durada de l'espectacle:1 h
Públic:Joves
Edats:A partir de 13 anys
Fitxa tècnica
Mides escenari:Escenari mínim de 6 m de boca x 3 m de fondària.
Temps de muntatge:1 h 30 min
Temps de desmuntatge:30 min
Requeriments tècnics per l'espaiIl·luminació
Frontal de PC amb visera per cobrir l'escenari.
2 retalls (frontal, simètrics un a cada costat).
6 Par LED contra.
Cablejat suficient per a l'electrificació i senyal DMX.
Taula de llums.
Possibilitat de controlar la llum de sala durant l'espectacle des de control (si no és possible, llum de sala dimeritzada al frontal).

So
PA estéreo a la sala.
Taula de so de 6 canals com a mínim i connector minijack.
La companyia proporciona la seva pròpia microfonia (tres micròfons de diadema) i PC.

Maquinària
1 escala que comuniqui escenari i públic.
1 presa de 220 V directa al centre de l'escenari.
La companyia aporta un teló de fons de 4 m x 2,5 m per fer canvis.

Personal i camerinos
1 camerino per a 3 persones amb aigües, mirall, vàter i calefacció.
Personal de sala que es conegui l'equipament.
Dades de contacte
Nom de contacte:
Cristina Vila Peñuelas
Nom del grup:
Canvia el conte
Telèfon mòbil:
607062831
Adreça electrònica:
cambiaelcuentoya@gmail.com
Municipi:
Girona
Codi postal:
17001
Web:
www.cambiaelcuento.com
Import del caixet
1.300 euros
Exempt d'IVA
Etiquetes
Text contemporani
Valoracions
0 / 5
0 valoracions