Meriyanes Produccions-Pòsit
Meriyanes Produccions-Pòsit
Meriyanes Produccions-Pòsit
Meriyanes Produccions-Pòsit
Meriyanes Produccions-Pòsit
Grup professional
Teatre
Sinopsi

El Festival Còmic de Figueres, esperonat per l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona, amb la Dra. Maria del Mar Fernández i el Dr. Oriol Turró al capdavant, ha engrescat l’actriu gironina Meritxell Yanes Font i el dramaturg i director montmeloní Martí Torras Mayneris, i a quatre bandes han creat aquest espectacle per a tots els públics per donar valor al sentit de l’humor en l’acompanyament de les demències.

Els cuidadors dels pacients d’Alzheimer acaben recopilant un grapat de records desorganitzats, converses absurdes i situacions hilarants. A la dura tasca de cuidar el familiar o amic, s’hi afegeix la gran responsabilitat de tenir cura d’aquests records, que per pudor o necessitat s’acabaran oblidant de mica en mica, i s’acumularan en un continent, digues-li casa, armari, calaix o cervell, fins a perdre la forma, el sentit, el context, sense l’oportunitat de convertir-se en idea, imatge o inspiració per a futures generacions.

Totes aquestes idees boges escrites en notes adhesives són petites mostres d’amor, felicitat i bogeria, situacions reals i imaginàries, humils capes de dignitat amb les quals volem donar escalf, divertir i redescobrir una nova relació pacient-cuidador d’una manera tendra i respectuosa.

Perquè un cop el pacient s’oblidi d’aquest món d’etiquetes fluorescents, tornarà a aparèixer aquell somriure sorneguer que tenia quan era infant, i només restarà un darrer record per oblidar-ho tot.

Currículum

MeriYanes Produccions es crea l’any 2014. Meritxell Yanes Font compta amb una llarga i sòlida carrera teatral. Ha treballat amb directors com Rosa M. Sardà, Jordi Casanovas, Cristina Clemente, Sergi Belbel, Rafael Spregelburd, Toni Albà, Marilia Samper, Víctor Muñoz, Llàtzer Garcia, Martí Torras, entre d’altres… Des de fa temps, a part d’actuar, també s’ha dedicat a portar les produccions de diferents companyies per on ha transitat (Mentidera Teatre, La Troca Promocions Artístiques, PocaCosa Teatre i VadeContes). D’aquí neix la necessitat de crear el seu propi espai de creació i producció i envoltar-se d’un bon equip de treball. Els seus espectacles arriben cada vegada més a un públic més fidel, un públic que busca la innovació artística, nous llenguatges i formats, en definitiva, noves experiències escèniques. El seu àmbit d’actuació arriba a tot el territori de parla catalana (Catalunya, Illes Balears i País Valencià). Paral·lelament, s’està treballant en la projecció estatal dels seus espectacles. Un dels objectius de créixer com a estructura és poder fer que els espectacles puguin arribar més lluny.

Fitxa artística
Autoria:Martí Torras i Sadurní Vergès
Direcció:
Actor/Actriu:Meritxell Yanes Font
Director/a:Martí Torras
Disseny:de llums: Russo
Vestuari:Carme Puigdevall
Productor/a:Festival Còmic i MeriYanes Produccions
Compositor/a:Carles Cors
:
Durada de l'espectacle:1 h 12 min
Públic:
Edats:A partir de 12 anys
Fitxa tècnica
Mides escenari:S'adjuntarà la fitxa tècnica al dossier. Consulteu-la a: http://meritxellyanes.com/espectacles/pos-it/.
Temps de muntatge:6 h
Temps de desmuntatge:1 h
Requeriments tècnics per l'espaiAdaptable segons l'espai
Dades de contacte
Nom de contacte:
Meritxell Yanes Font
Nom del grup:
Meriyanes Produccions
Telèfon mòbil:
621149294
Adreça electrònica:
produccio@meritxellyanes.com
Municipi:
Celrà
Codi postal:
17460
Web:
www.meritxellyanes.com
Import del caixet
2.300 euros
No exempt d'IVA (21 %)
Etiquetes
Teatre d'humor
Valoracions
0 / 5
0 valoracions