Titelles a l'antiga Roma A Dojo Paraules de Cultura
A Dojo Paraules de Cultura-Titelles a l'antiga Roma
A Dojo Paraules de Cultura-Titelles a l'antiga Roma
Grup professional
Teatre
Sinopsi

Titelles a l’antiga Roma

Aquest producte cultural vol divulgar la història amb espectacles de recreació de l’antiga Roma des del rigor i amb capacitat d’emocionar i d’arribar a tots els públics. Es vol donar valor al patrimoni i acostar la gent al seu passat.

A l’antiga Roma i a les ciutats més importants de l’Imperi, els titelles eren una forma d’explicar històries que a tothom li semblava prou divertida. En una plaça o una cruïlla de carrers, o sobre una taula, els titelles servien per explicar les últimes notícies, fer crítica política i riure’s de l’elit governant.

Escriu Ciceró que poques hores després de l’assassinat del Cèsar als carrers de Roma ja hi havia representacions titellaires que n’explicaven els fets.

 

Marc Antoni i Cleòpatra

Mitjançant la visualitat dels titelles inspirats en la nina d’ivori, un narrador i el seu ajudant ens transporten a les províncies orientals de l’Imperi romà per explicar-nos una de les històries més famoses de l’antiguitat: l’apassionada història d’amor entre Marc Antoni i la reina d’Egipte Cleòpatra. També descriuran, amb tota mena de detalls, els successos de la batalla d’Àccium, que va fer caure en desgràcia la parella d’amants i va permetre a Cèsar August consolidar-se com a emperador.

 

Glàdius i Medulina

La peça narra la història de Medulina, esposa d’un ric senador, que oblida el marit i els bons costums de Roma per fugir amb el seu amant. L’amant en qüestió és un famós gladiador anomenat Glàdius el Rave, un home fort com un bou però lleig com una cabra. Ja se sap... Els braços dels gladiadors fan florir jacints! Abans de fugir, però, el marit se n’assabenta i ho intenta impedir per tots els mitjans; però els capricis de l’amor són impossibles d’aturar.

Glàdius i Medulina és un espectacle de reconstrucció amb titelles romans basat en textos de Juvenal, Plaute, les farses atel·lanes i testimonis de titelles antics. És un espectacle de reconstrucció de titelles romans.

Currículum

Assumpta Mercader es dedica a explicar contes per a petits i grans, i també treballa com a titellaire i actriu. En aquests espectacles va acompanyada de Joan Hernández, bateria a Dones fosques; Núria Brucart, actriu a Relacions, liposuccions i altres embolics, i Núria Robert, violí a Contes que acaben malament, o no.

Fitxa artística
Autoria:Joan Rionè
Direcció:
Durada de l'espectacle:45 min
Públic:
Edats:--
Fitxa tècnica
Mides escenari:6 m x 4 m
Temps de muntatge:1 h 30 min
Temps de desmuntatge:1 h
Requeriments tècnics per l'espaiEquip de so i llum adaptat a les característiques de l'espai. Si no es disposa d'equip de so, pot ser subministrat per la companyia. Consulteu les condicions.
Dades de contacte
Nom de contacte:
M. Dolors Gómez Torres
Nom del grup:
A Dojo Paraules de Cultura
Telèfon mòbil:
670910086
Adreça electrònica:
info@rodamons.cat
Municipi:
Arbúcies
Codi postal:
17401
Web:
www.rodamons.cat
Import del caixet
550 euros
No exempt d'IVA (21 %)
Etiquetes
Espectacle literari
Titella
Valoracions
0 / 5
0 valoracions