Grans contes per a adults A Dojo Paraules de Cultura
A Dojo Paraules de Cultura-Grans contes per a adults
Grup professional
Teatre
Apte per a biblioteques
Sinopsi

Es tracta de contes per a adults basats en textos de Mercè Rodoreda, Roald Dahl, Joan Brossa, Jaume Cabrè, Perejaume...

Espectacles:

Mercè Rodoreda: senyores i minyones. En aquesta sessió explicarem contes protagonitzats per minyones, com Zerafina, i històries en què destaquen els personatges de les senyores, com Viure al dia. Davantals i plomalls conviuen amb joies i vestits, i comparteixen, en el fons, les mateixes alegries i penes.

Llegendes. Els contes d’aquesta sessió tracten de la muntanya i la vall, dels rius i els mars, de bandolers, de bruixes i dones d’aigua, dels gorgs i dels boscos, de nobles i senyors, d’éssers marins, sirenes, fars i vaixells...

Curts crus. Amb aquest títol presentem un seguit de contes i poemes extraordinàriament breus i sintètics. En diem contes i en diem poemes, però són petites obres inclassificables. Totes diuen molt amb poques paraules, ens sorprenen o ens arrenquen un somriure. L’obra més concentrada d’autors, com Jordi Masó, Jesús M. Tibau, David Vila, Elisenda Solsona, Pere Calders, Jaume Cabré, Perejaume, Joan Brossa i d’altres.

Una llauna rovellada. Aquesta sessió inclou narracions que ens parlen de les guerres i de les històries de la gent que les pateix. Es tracta d’un recull d’històries de persones anònimes que van viure i patir la guerra. Són relats d’homes que van anar al front per ideals o per obligació, i relats de dones que es van haver de quedar i van haver de tirar endavant la casa, els avis i les criatures com van poder. Volem donar veu a testimonis que surten als llibres d’història.

Currículum

Assumpta Mercader es dedica a explicar contes per a petits i grans, i també treballa com a titellaire i actriu. En aquests espectacles va acompanyada de Joan Hernández, bateria a Dones fosques; Núria Brucart, actriu a Relacions, liposuccions i altres embolics, i Núria Robert, violí a Contes que acaben malament, o no.

Fitxa artística
Autoria:Rodoreda, Dahl, Tibau, Cabré, Brossa...
Direcció:
Durada de l'espectacle:40 min
Públic:
Edats:A partir de 15 anys
Fitxa tècnica
Mides escenari:6 m x 4 m
Temps de muntatge:30 min
Temps de desmuntatge:
Requeriments tècnics per l'espaiIl·luminació i equip de so adequats a les característiques de l'espai
Dades de contacte
Nom de contacte:
M. Dolors Gómez Torres
Nom del grup:
A Dojo Paraules de Cultura
Telèfon mòbil:
670910086
Adreça electrònica:
info@rodamons.cat
Municipi:
Arbúcies
Codi postal:
17401
Web:
www.rodamons.cat
Import del caixet
385 euros (un narrador) i 745 euros (dos narradors)
No exempt d'IVA (21 %)
Etiquetes
Contes i Narracions
Valoracions
0 / 5
0 valoracions