Una ombra fugitiva de plaer: Kavafis en concert Eusebi Ayensa & Josep Tero
Eusebi Ayensa & Josep Tero-Una ombra fugitiva de plaer: Kavafis en concert
Eusebi Ayensa & Josep Tero-Una ombra fugitiva de plaer: Kavafis en concert
Grup amateur
Música
Apte per a biblioteques
Sinopsi

Algun crític literari, com Jordi Julià, ha arribat a dir que, sense Kavafis, gran part de la poesia catalana contemporània no hauria estat com és. Traduït al nostre idioma per Carles Riba, Joan Ferraté, Alexis E. Solà, Carles Miralles, Antoni Avellà, Bartomeu Garcés i Eusebi Ayensa, i musicat per Lluís Llach i Josep Tero, la influència de Konstandinos P. Kavafis (Alexandria, 1863-1933) en poetes catalans contemporanis com Joan Margarit, Enric Sòria, Àlex Susanna, Narcís Comadira, Manuel Forcano o Maria Àngels Anglada, ha estat determinant. Eusebi Ayensa, després d’unes paraules inicials sobre Kavafis a Catalunya, introdueix els poemes que Josep Tero interpreta amb l’acompanyament de la seva guitarra. Cada poema, doncs, es posa en context amb la resta de l’obra de Kavafis (tant publicada com inèdita), una obra que Ayensa fa anys que estudia i tradueix al català. L’activitat, doncs, combina poesia i música entorn de l’obra d’aquest gran poeta grec i universal.

Currículum

Eusebi Ayensa, traductor de Kavafis al català, fa anys que treballa a l’arxiu d’aquest poeta a Atenes. Fruit de les seves recerques és la reedició de les versions kavafianes fetes per Carles Riba al final de la seva vida (2014), la traducció del conte de misteri A la llum del dia (2020) i els llibres K. P. Kavafis. Viatges i poemes (2019) i Reflexions i poemes d’un jove artista (2020). En aquests moments té en premsa la traducció al català de tota la poesia kavafiana. És membre de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona, de l’Acadèmia d’Atenes i de l’Associació d’Escriptors Grecs, i recentment ha rebut la Medalla d’Or de la Universitat de Tràcia, Grècia, pels seus estudis dedicats a la Grècia medieval i moderna. El treball de Josep Tero (l’Escala, 1951) com a cantautor reflecteix sempre un clar compromís amb la defensa de la llengua dels Països Catalans i la lluita per les llibertats individuals i col·lectives. Ha col·laborat —i hi han col·laborat— amb Lluís Llach, Marina Rossell, Georges Moustaki, Maria del Mar Bonet i Nena Venetsanu, entre d’altres. Ha dut les seves cançons a diferents indrets dels Estats Units d’Amèrica, Luxemburg, França, Itàlia, Països Baixos, Espanya, Palestina, Tunísia, el Líban i Grècia, país on ha gravat, amb Maria Faranduri, part del CD Kavafis en concert.

Fitxa artística
Autoria:Eusebi Ayensa i Josep Tero
Direcció:
MUS:
Durada de l'espectacle:1 h - 1 h 30 min (adaptable a les necessitats dels organitzadors)
Públic:
Edats:A partir de 18 anys
Fitxa tècnica
Mides escenari:Espai mínim de 4 m x 4 m
Temps de muntatge:1 h
Temps de desmuntatge:30 min
Requeriments tècnics per l'espaiPer a espais grans (tant a l’aire lliure com en locals tancats), cal equip de so, segons l’especificació tècnica següent:

Fons d’escenari
1. Josep Tero
2. Eusebi Ayensa
3. Monitor

Front d’escenari
Material de sonorització
1 monitor (espai 3)
1 micròfon de veu + 1 suport girafa o fix (espai 2)
1 micròfon Shure per a veu (espai 1)
1 micròfon Shure per a guitarra clàssica (espai 1)

Complements d’escena
1 cadira sense braços (espai 1)
1 faristol (espai 1)
1 cadira amb braços (espai 2)
1 faristol (espai 2)


Dades de contacte
Nom de contacte:
Eusebi Ayensa Prat
Nom del grup:
Eusebi Ayensa & Josep Tero
Telèfon mòbil:
636556232
Adreça electrònica:
eayensa@xtec.cat
Municipi:
Riumors
Codi postal:
17469
Web:
http://joseptero.com/web/ (Josep Tero)
Import del caixet
500 euros (250 euros per cada intèrpret en dues factures independents)
Exempt d'IVA
Etiquetes
Moderna o popular
Valoracions
0 / 5
0 valoracions