Construïm les ulleres liles de la igualtat! Capgiralla Contes
Capgiralla Contes-Construïm les ulleres liles de la igualtat!
Grup professional
TeatreMúsica
Apte per a biblioteques
Sinopsi

La Caputxeta Vermella, la rateta que escombrava l'escaleta, la Blancaneu, el drac, el cavaller Sant Jordi, la princesa, el soldat de plom, la princesa del pèsol... estan ben tristos i enfadats perquè sempre els toca fer el mateix paper als contes.

El soldadet de plom està cansat de no poder plorar; la princesa del pèsol, tipa d'haver de ser sempre delicada; el cavaller Sant Jordi, fatigat d'anar a salvar princeses (quina exigència!); la Caputxeta...

I a Capgiralla ens han demanat que, juntament amb els nens i nenes, els ajudem a capgirar els contes. Ens hi ajudeu? Per començar a fer-ho, només cal posar-nos les ulleres liles de la igualtat i veure-ho tot des d'una nova mirada!

En aquest taller es fan un es ulleres liles per a l'infant, que podrà posar-se-les en començar la narració i utilitzar-les al llarg de l'espectacle per treballar el concepte d'igualtat de gènere.

El material per al taller el proporciona Capgiralla.



Currículum

Som Laura Vilarrubias i Pau Boïgues, dos joves cellerencs vinculats al món educatiu i musical amb moltes ganes de compartir els nostres contes capgirats i musicats arreu de Catalunya i que vosaltres els escampeu també.

La Laura és educadora social i treballadora social especialitzada en violència masclista. Ha estat molts anys vinculada al món educatiu com a monitora i directora de lleure. També ha treballat amb infants i adolescents en risc i amb famílies. Té estudis de psicopedagogia i actualment treballa facilitant processos terapèutics de recuperació de la violència masclista amb dones, joves i infants, sempre des d’una perspectiva de gènere. 

En Pau és mestre d’educació musical, intèrpret i compositor. Ha treballat com a mestre i monitor de lleure durant molt temps. Té el títol superior de música de guitarra de jazz. Actualment treballa com a coordinador i professor de música d’infants, joves i adults, i forma part de diversos grups de diferents estils musicals, entre els quals hi ha el grup d’animació infantil Els Atrapasomnis. La guitarra sempre l’acompanya allà on va. 

A Capgiralla, en Pau i la seva guitarra no pararan de tocar mentre la Laura rondalla rere rondalla capgirarà.

Tenim clar que la coeducació i la prevenció amb els més menuts és la clau per erradicar les desigualtats de gènere, i que la música és una eina transformadora i molt potent per fer-ho. 

Fitxa artística
Autoria:Capgiralla, contes coeducatius i musicats
Direcció:
Actor/Actriu:Laura Vilarrubias Albertí
Actor/Actriu:Pau Boïgues Masachs
Durada de l'espectacle:30-45 min
Públic:
Edats:D'1 a 99 anys
Fitxa tècnica
Mides escenari:Espai de 5 m x 5 m aprox. (depenent del nombre d'assistents al taller)
Temps de muntatge:15 min
Temps de desmuntatge:15 min
Requeriments tècnics per l'espaiTaules i cadires en funció dels nens i nenes que assisteixin al taller
Dades de contacte
Nom de contacte:
Laura Vilarrubias Albertí
Nom del grup:
Capgiralla Contes
Telèfon mòbil:
676598993
Adreça electrònica:
capgirallacontes@gmail.com
Municipi:
La Cellera de Ter
Codi postal:
17165
Web:
Import del caixet
100 euros
No exempt d'IVA (21 %)
Etiquetes
Espectacle musical
Espectacle de carrer
Contes i Narracions
Valoracions
0 / 5
0 valoracions