La ratafia és una beguda alcohòlica dolça que es pren generalment com a aperitiu o com a digestiu. Hi ha essencialment dos tipus de ratafies: les fetes amb misteles i les fetes amb sucs de fruits. La ratafia catalana s’acostuma a elaborar amb aiguardent adobat amb un tros de pell de llimona, quatre o cinc clavells, una nou moscada, una pell de nou verda partida a tallets i un bocí de canyella d’Holanda i també s’hi afegeix un brot de menta i de marialluïsa i moltíssimes d’altres herbes aromàtiques. Depèn del gust i de la paciència de recol·lectar les herbes de cadascú.Tot això es posa uns quants dies a sol i serena (habitualment, quaranta). Tradcionalment, la ratafia es prepara pels volts de Sant Joan, en el solstici d’estiu quan les herbes es troben en el moment d’esplendor i es consumeix a partir de Tots Sants, a la tardor. Font: Viquipèdia Talleret virtual de ratafia NOTA DE L’AGENDA CULTURAL La informació sobre l’espai i la geolocalització al mapa són merament orientatives ja que l’activitat no és presencial.