Programes per a la ciutadania

Els programes per a la ciutadania en el marc del Programa d'Estalvi Energètic i Pobresa Energètica són un recurs nou que posa en marxa la Diputació de Girona des del Servei d'Habitatge de l'Àrea de Cooperació Local per reforçar les respostes preventives dels municipis arran de l'augment de les situacions de pobresa energètica.

La finalitat és apoderar la ciutadania en termes energètics, tant pel que fa a l'ús de l'energia com pel que fa a la comprensió de la factura elèctrica a fi de reduir la factura energètica i les emissions de CO2 associades.

Les activitats són les següents:

  • L'actuació «Anem al mercat» consisteix en una oficina itinerant que es desplaça als mercats dels municipis sol·licitants per fer difusió de la campanya de sensibilització energètica i explicar com es pot fer un ús energètic eficient a la llar.
  • L'actuació «Parlem-ne al carrer» consisteix en un conjunt d'activitats de diferents tipus vehiculades per a la ciutadania en diferents sessions, que pretén ser un altaveu de sensibilització energètica per a l'estalvi i la millora de l'eficiència energètica en barris o municipis.

 

També trobareu les xerrades en línia que es van fer durant el 2021 als enllaços següents:

Drets energètics. Primera sessió del Programa d'Estalvi Energètic i Pobresa Energètica: «Drets energètics»

Mesures per a la millora energètica de la llar. Programa d'Estalvi Energètic i Pobresa Energètica: «Mesures per a la millora energètica de la llar»

Renovables a la llar. Programa d'Estalvi Energètic i Pobresa Energètica: «Renovables a la llar»

Com funciona el comptador digital? Programa d'Estalvi Energètic i Pobresa Energètica: «Com funciona el comptador digital?»

Gestió energètica en comunitats de veïns. Programa d'Estalvi Energètic i Pobresa Energètica: «Gestió energètica en comunitats de veïns»

 

En el calendari següent podreu consultar les activitats obertes a la ciutadania: Calendari d'activitats obertes a la ciutadania

 

A l'apartat de documentació trobareu la informació detallada de les activitats.

 

Consells per estalviar a la casa

 

A qui s'adreça

Ens públics

Accés al servei

Les entitats locals interessades en el servei hauran de formalitzar una sol·licitud del Pla de Serveis d'assistència en matèria d'habitatge en què indiquin els recursos que demanen, i ho han de fer mitjançant el model normalitzat disponible al web de la Diputació de Girona (www.ddgi.cat), que cal presentar mitjançant la plataforma EACAT.

Infografia

Anem al mercat!

Documentació