Notícies

El Festival de Cap Roig es consolida com l'esdeveniment musical de referència al sud d'Europa, amb un cartell de primer nivell per la seva vintena edició

Foto : Foto: P. Duran

 

Cap Roig 2020 tindrà lloc del 10 de juliol al 22 d'agost i les entrades es posaran a la venda el proper 2 de març al web oficial del festival

Avui divendres, a l'edifici de CaixaBank del carrer de la Creu de Girona, s'ha presentat la vintena edició de Festival de Cap Roig, organitzat per Clipper's Live amb l'impuls de CaixaBank. En el transcurs de l'acte, l'organització ha revelat el cartell amb els artistes que, a partir del 10 de juliol i fins al 22 d'agost, ompliran amb la seva música l'escenari dels jardins de Cap Roig, situats en un impressionant paratge davant del mar, entre els municipis de Palafrugell i Mont-ras, a la comarca del Baix Empordà (Girona).

L'acte de presentació ha comptat amb la presència de Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona; Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell; Vanessa Peiró, alcaldessa de Mont-ras, i Jaume Masana, director territorial de CaixaBank a Catalunya, juntament amb Carles Ribas, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona; Joan Vigas, primer tinent d'alcalde i regidor de l'Institut de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Palafrugell, i Juli Fernández Iruela, regidor d'aquest mateix Ajuntament.

En la presentació del festival, el president de la Diputació, Miquel Noguer, ha destacat que «la Diputació de Girona i el Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona han considerat cap Roig objecte d'especial atenció, i per això aquest festival té tot el suport de la institució, ja que entenem que és una activitat cultural de primer ordre i una manera de promocionar arreu del món les nostres comarques, riques en activitats culturals i gastronòmiques».

A l'acte també hi han participat la directora executiva de Comunicació, Relacions Institucionals, Marca i RSC de CaixaBank, Maria Lluïsa Martínez Gistau, que ha destacat el «suport i la implicació de l'entitat amb el Festival de Cap Roig», el qual celebra aquest any la seva vintena edició, amb l'objectiu de «seguir impulsant un projecte que, any rere any, creix en projecció internacional, programació infantil, impacte econòmic i beneficis solidaris».

Per la seva banda, el president de Clipper's Live i director de Festival de Cap Roig, Juli Guiu, s'ha mostrat molt satisfet i il·lusionat pel cartell presentat aquest any: «Tenim moltes ganes de començar aquesta nova edició. Hem aconseguit un equilibri perfecte, reunint grandíssimes estrelles internacionals, nacionals i catalanes, en un cartell amb 26 nits extraordinàries. El Festival de Cap Roig genera cada any moltes expectatives i, per això, presentem una programació amb els artistes més rellevants de l'escena internacional».

Julio Iglesias, Andrea Bocelli, Lionel Richie i Roger Hodgson encapçalen el cartell de la vintena edició del Festival de Cap Roig.

La banda estatunidenca The Lumineers serà l'encarregada de la inauguració, el 10 de juliol, i el tancament anirà a càrrec de Julio Iglesias, amb dos concerts que tindran lloc el 21 i el 22 d'agost.

El cartell reafirma el seu esperit eclèctic amb una gran varietat de gèneres musicals, amb artistes de primer nivell i noms tan destacats com Yann Tiersen, Mika, Gilberto Gil, Travis, Herbie Hancock, Ara Malikian, Juan Diego Flórez, Sergio Dalma, Estopa, Pablo López, David Bisbal, Maestro, Morat, Aitana, Antonio José, Manel, Els Amics de les Arts i Blaumut.

La programació infantil, Cap Roig Mini, presentarà per a tots els públics l'espectacle del mag Lari i El Pot Petit.

Aquest any, el concert solidari se celebrarà el 5 d'agost i anirà a càrrec de Juan Diego Flórez. Els beneficis es destinaran a projectes de Càritas que ofereixen suport socioeducatiu a infants en risc d'exclusió social.
 

 
Entrega de la recaptació del concert solidari del 2019
Durant la presentació del festival s'ha fet entrega de la recaptació aconseguida a la vetllada solidària que va tenir lloc a la darrera edició del certamen. Gràcies a la col·laboració entre la Fundació Bancària "la Caixa", CaixaBank i Clipper's Live, una part de la recaptació del concert que va oferir la soprano Ainhoa Arteta (un total de 5.000 euros) anirà a parar a l'associació AcompanyArt, entitat que treballa amb la finalitat de convertir l'ambient d'atenció sanitària infantil en un entorn més càlid i acollidor als ulls i l'experiència dels més petits.

Un festival compromès amb la sostenibilitat
El Festival de Cap Roig va ser el primer certamen musical del món a rebre el segell Biosphere, que va obtenir el 2017. Renovat anualment, aquest reconeixement, que atorga l'Institut de Turisme Responsable (ITR), es basa en els criteris de sostenibilitat establerts en els objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides. El foment del desenvolupament econòmic i social en el territori, la contractació de persones en risc d'exclusió social, el mínim impacte ambiental, la compensació de les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle generades durant el festival i el consum responsable són alguns dels criteris que van permetre que obtingués aquesta distinció.